Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Така, понеже се лее безбрежно много "акъл", да припомним нещо:

1. Референдумът за ‪#‎Brexit‬ не е обвързващ - както правителството, така и парламентът могат да го игнорират напълно.

2. Излизането от ЕС минава през активиране на член 50 от Лисабонския договор. Но нито в член 50, нито в британските закони пише кой го активира. Камерън със сигурност няма да поеме риска да го направи собственоръчно.

3. Член 50-ти ще се гласува в Британския парламент и няма да мине - съвсем демократично. Британската електорална система е такава, че поддръжниците на оставането в ЕС имат повече депутати (Лондон и Шотландия пращат непропорционално на гласовете си повече представители).

4. Потенциалът за предсрочни избори също не е особено голям - лондончани, шотландци, ирландци, младежи и малцинства са гласували да останат. А именно това са групите, които вдигат революции. Британците от "хобитовите" графства в северна Англия няма да тръгнат с автобуси да бутат кабинети.

5. Лейбъристите (левите) във Великобритания вероятно ще загубят много избиратели и ще бъдат изместени от UKIP на Фараж, която ще стане втора по популярност. Той пък ще продължи да громи ЕС с право по много теми.

6. Разбира се, доколко демократично е 2%, предимно пенсионери и по-необразовани, да решат съдбата на цялото население на Великобритания за десетилетия напред - никой не може да отговори. Демокрацията има много кусури, но е по-добра от всичко изпробвано. Днес обаче имаме проблем с най-големия ѝ кусур.

7. Целият този цирк щеше да бъде спестен, ако Гърция беше оставена да излезе от еврозоната и ако желае - от Европейския съюз. Хората не сме особено рационални и лесно се поддаваме на емоции, когато взимаме решения. За да вземем относително рационално решение какво ще последва при излизане и при оставане, на нас ни трябват ясни примери и за двете. Гърция можеше, заслужаваше и желаеше да бъде такъв пример. Но очилатите чиновници в Брюксел бяха прекалено високомерни и корумпирани (Grexit щеше да фалира няколко банки, дето им дават пари), за да направят правилното нещо. 

8. Ако Великобритания наистина излезе, то това надали ще е в състав "Великобритания". Шотландия открито заявява, че ще се отцепи и това е правилно - абсурд предимно британски пенсионера да вземат решение, противно на желанията на шотландците. Обединеното кралство ще се свие сериозно и ако не успее да договори благоприятни условия с ЕС и бъде управлявано от някакви популисти, ако финансовият му център се премести в други страни от ЕС, Великобритания ще се превърне в средноголяма като население и икономика страна.

...

Коментарът на Владимир Каролев е публикуван във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

Фатмак

Агент Камен отново блести с глупости.

...

Хаха, не бил "обвързващ"! Това е ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!

Единственото с което съм съгласен е че изхвърлянето на Гърция щеше да предотврати излилизането на Великобритания. Останалото са глупости

Странна смесица от информираност и дълбокото убеждение, че демокрацията е нешо хубаво само когато резултатите ни харесват.

А гласовете от Канада, Австралия, нова зеландия?

b.krustev

Едва ли са 1,3 млн.

Жорката

ТОя е голям глупак

Кабакчиев

Каролев, според Вас явно британските политици са като тиквите от НДСВ и ГЕРБ!

Holden Caulfield

Помиярите, изредили се в родната "политика", не знаят смисъла на думата почтеност.

Франк Лойд Райт

За едно си прав, Камене - все още нищо не е решено. Нищо, че народът си каза думата, депутатите ще гласуват против Брексита. Останалите ти размисли отново са под кота нула.

Развеселен

аз смятам, че британският парламент ще уважи волята на своя народ. Но ако Каролев им прати царя да ги управлява, може да стане и както той казва :)

Aйляк

Камен бърка радикално, защото правителството и парламента във Великобритания нямат нищо общо с парламента и правителството у нас, в България. Неговата гледна точка произтича именно от това сравнение, нищо, че се опитва да се направи на голям разбирач! Дори най-лицемерния политик във Великобритания ще се съобрази с резултата от референдума, дори да не е съгласен с това. За разлика от гъзомийниците в нашия парламент, министри, премиер, президент ... Думи със силно значение и реална тежест, като ДОСТОЙНСТВО са непознати у нас. Когато си подлога, няма значение чия си, на изтока или запада, оставаш си само това - подлога! Нали така агент Камене?!

При избори гласът трябва да тежи пропорционално на данъците, които си внесъл като физическо лице в страната.

Хубаво!Ама,как комунистите ще пИчелят "изборите"!?

Ъхъ

Страотно..колко ще тежат гласовете на Черепа, ТИМаджийте, Делянчо и колко тези на Ицко Финци, Теодосий Спасов и д-р Иван Тодоров

Avatar

До някакво сополиво селянче отдоле, кръстило се "айляк" - чисто логически, ако приемането на резултата от референдума е безалтернативно - сиреч, парламентът задължително трябва да се съобрази с него, то процедурата по гласуването му нямаше да съществува. Казусът е аналогичен с идиотщината на комунетата около Цветанов - имал ли право да каже "не" за подслушванията, ако има издадено съдебно решение, разрешаващо подслушване. На следващо място, резултатите от референдума показват, че все още дори в една от най-старите демокрации идиотите доминират над умните хора, макар съотношението да клони към 50:50, за разлика от пагубното 80:20 в полза на идиотите у нас. Все пак светлина в тунела има - факт е, че подкрепящите комунистическите формации в България - БСП, ДСБ, Атака, ДПС - сумарно са по-малко от подкрепящите про-европейската партия ГЕРБ. Тоест, вървим в правилната посока. Все пак - да жувей Пърдан ГъЗъ!

socialen

Британците показаха вече какво им е мнението към бюрократите от континентална Европа, особено към неграмотниците от Източна Европа като Борисов, Цветанов и тумбата им. Камерън и Джонсън имат образование за разлика от Борисов и Цветанов и са завършили Оксфорд, знаят езици, философи. Борисов - неграмотен.

socialen

Британците като видяха какви индивиди като Борисов са "премиерчета" - неграмотни, без визии, чакащи на социални помощи от Запада, си плюха не петите.

socialen

Неграмотният Борисов е един от основните виновници за Брекзит, защото изнася само неграмотност, безработица и масова бедност към Западна Европа и Великобритания от август 2009 година, когато Борисов причини масова безработица по време на 3.5 годишното еднолично, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009-февруари 2013 година, при което Борисов унищожи над 250.000 работни места, остави така на 1 милион българи без препитание и доходи, и забатачи страната в тежка икономическа депресия, продължаваща вече 6та година, за което Борисов беше изритан от Народа с шут като единственият досега в Историята.

socialen

От август 2009 година близо 360.000 нашенци се изнесоха към Западна Европа, по-голямата част в Англия, "благодарение" на неграмотния Борисов. От тогава британците плашат децата си вечер с българите и са конфронтирани с тоталната неграмотност на Борисов.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.