Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руските лекоатлети най-вероятно няма да участват на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Днес угасна една от последните надежди, след като Международната федерация по лека атлетика потвърди изолацията на Сборная от състезания в чужбина.

Така за първи път от игрите в Лос Анджелис през 1984 г. Сборная няма да е най-големия спортен форум в Царицата на спортовете. Все пак остава една последна надежда - Арбитражият спортен съд (КАС) в Лозана. Стига Русия да обжалва, което най-вероятно ще се случи. Малко по-късно стана ясно, че на определени руски спортисти може да бъде позволено да участват - стига да докажат, че са чисти от допинг.

Ръководното тяло на ИААФ заседава във Виена и прецени, че Русия не е направила достатъчно, за да изпълни поставените изисквания. Руската лека атлетика бе наказана миналия ноември заради поредица от допинг скандали и груби нарушения на антидопинговита правила, при това с "чадър" от най-високо ниво в страната.

Санкцията е прецедент за федерация по лека атлетика в историята на спорта.

"Въпреки че има значителен напредък, руската федерация не е покрила всички критерии и единодушното решение на съвета на ИААФ е, че наказанието остава. Руските атлети не могат да участват в официални състезания от календара на ИААФ", каза президентът на организацията Себастиан Коу.

Самият Коу е подложен на жестока критика в родината си и в САЩ. Едно от обвиненията е, че Коу е знаел за нарушенията на руските лекоатлети, но не е предприел действия. А до разкритията се стигна след доклад на Световната антидопингова агенция.

Ключови думи

Коментари

Хибридната война вече и в спорта.

???

Тя съществува много отдавна.Като им даваха офицерски чинове и ги водеха на работа нашите спортисти бяха аматьори,отнасяйки подигравките на западните страни.

Хахааа

Няма едно нещо на тия хорица в тая тегава, набедена държава, което да не е отишло на хуйло.

Ulian

Ай колко лоша новина. Сега производителите на мелдоний ще фалират със сигурност.

Оги Д.

Да, хубав пазар беше, но уволних майка ти и сестра ти и още 200 като тях и свалих разходите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.