Фирмата A Data Pro стана аутсорсинг компания на годината в първото издание на наградите на Българската аутсорсинг асоциация Bulgarian Outsourcing Excellence Awards, съобщи организацията.

При оспорвана конкуренция второто място си разделят Sofica Group и Telus International. Scale Focus e компанията, която завоюва третото място в най-тежката категория.

Иновативна компания на годината е Concentrix. Фирмата печели и втора награда в категорията заедно с InterConsult Bulgaria. Третата награда е за C3i Healthcare Connections.

Аутсорсинг работодател на годината е A Data Pro. Второто място е за Telus International, а третото за Scale Focus.

Център за споделени на услуги на годината на първото издание на българските награди на аутсорсинг индустрията стана Unify.

Българската аутсорсинг асоциация отличи Европейски търговски център (офис центърът, който е в комплект с мола "Дъ мол") като Аутсорсинг бизнес сграда на годината.

„Аутсорсинг град на годината“, чиято цел е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университет за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град се присъжда на Пловдив. Българската аутсорсинг асоциация присъди и една специална награда в тази категория за Бургас – „Град с най-голям потенциал за аутсорсинг растеж“.