Аз снимах клип. Защото за пръв път в живота си видях как самата вибрация повдигаше барплота и приборите просто подскачаха в такта с музиката.

Това каза тази сутрин пред Нова тв Галина Тончева, която за съжаление не е млад режисьор или изследовател на аудиосистеми, а собственик на хотел. В Приморско. Хотел, който се опитва да убеди туристите да почиват у нас... И е в непосредствена близост до открит денс клуб в центъра на града. (видео с лъжиците и вилиците-танцьори може да видите тук)

В репортажа се вижда клета българска летовничка с две малки деца да казва, че дъщеричката й нощес се е "завивала с възглавницата". Тя не си спомня до колко точно е била музиката - до 0.00 или до 0.30 ч., защото явно нахално е опитала да заспи.

Хотелиерката Галина Тончева, която има танцуващи лъжици и неспящи клиенти.

За разнообразие обаче в петък, събота и неделя ставало още по-вълнуващо - идвали и мотористи, та се заформяло шоу с мотори и танци на улицата, описва прекрасния атракцион Галина. 

От думите на хотелиерите обаче става ясно, че това продължава от миналата година. А Галина Тончева би могла вместо да мърмори срещу българските преимущества, да е благодарна, че е придобила и основни понятия по Hi-Fi, защото пояснява пред камерите, че "това са 8 големи турбо-тонколони".

На опитите на Нова тв да вземат мнение от управителя, небръснат късоподсриган мъж със суичър и анцуг им се подхилва срещу камерата, че не може да разговарят, "щот' не му се разговаря". Това - докато си отпива от питието... 

От община, полиция и Районна здравна инспекция си прехвърлят топката и вече второ лято не могат да спрат заведението, показа още телевизията.

Пред камерите тази сутрин служителката от кметството "г-жа Георгиева" заявява, че "проблемът е локализиран" (след като проблемът очевидно гърми с киловати от две лета, б.а.)...

Г-жа Георгиева продължава, че са "проведени срещи и са уточнени съвместните мерки" с полицията и РЗИ.

Тепърва щяло да има "изненадващи проверки" от трите инстанции. Важното било обаче актовете им да могат да издържат в съда. На въпрос колко аджеба акта са съставили за миналите сезон и половина г-жа Георгиева е малко по-подробна:

Значи, миналата година те - общината, сезирали здравната инспекция. Веднъж през август не им осигурили достъп да замервят... После неусетно станало септември. Осигурили им достъп, установеният тътен/саунд бил над нормите, но пък не намерили лице, на което да съставят акт.

От Здравната инспекция дори не присъстват на репортажа на Нова, защото в 9 сутринта - когато е директното включване, - замервали шума от дискотека в Слънчев бряг. Интересно какви разкрития са направили...

От МВР обясняват едновременон, че при тях не е постъпил нито един сигнал "от началото на годината" за нарушаване на нощната тишина и че в петък вечер има сигнал до тел. 112. "Който сигнал е препредаден на община Приморско, предполагам - на инспекторите..."

Телевизията показа и кратък вербален (засега) двубой между съдържатели на близки обекти и туристи от една страна срещу единия бос на диско-клуба.

От репортажа се вижда, че хората с явно нулев усет към качествения и звучен купон твърдят, че полиция въобще не идва, за да пише актове за нарушаване на нощната тишина.

- Е, как така не идва - подсмихва се собственикът на клуба. 

- Ами, ей така - лесно! - отговарят му разбунтувалите се срещу данданията... Какво имат предвид не става никак ясно.