Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Това не е мой сюжет, не е в моите теми."

Така доскорошната ни посланичка в САЩ Елена Поптодорова отговори на въпрос на Нова телевизия дали би се кандидатирала за президент.

"Това е ялова дискусия. Очевидно е, че ще има упражнения върху имената на обичайни заподозрени поне още два месеца", каза още тя.

Няма юридическа пречка Поптодорова да бъде издигната за президент. По конституция кандидатите трябва да са живели в България през последните 5 години преди датата на избора. В този период Поптодорова бе посланик в САЩ. Но според закона за дипломатическата служба това не се води отсъствие от страната, а командировка, така че юридически тя е живяла в България. По казуса има и решение на Конституционния съд.

"Няма юридическа пречка за още поне 50 мои колеги", коментира Поптодорова.

Съвсем естествено сред темите на разговора бе и кървавият случай в Орландо - най-голямото масово убийство в съвременната история на САЩ.

"15 пъти за своя мандат президентът Обама трябваше да застава пред нацията и да изказва съболезнования. Живеем в тотално сменена среда, в която има обща фрустрация. Тя се дължи и на силата на социалните мрежи. Вълци единаци по-често хващат оръжието, дори и по лични причини, и стрелят", коментира Елена Поптодорова.

Тя смята, че докато не разберем този нов свят, винаги ще има трагедии.

Поптодорова е убедена, че тазгодишните президентски избори в САЩ ще бъдат най-важните за целия свят.

"Баналният израз за американската мечта вече е неприложим. Днешният американец вече смята, че следващото поколение ще живее по-зле от него. И тук идва този вик, защото това е вик. И се смята, че лесното решение ще наложи реда", каза тя.

Ключови думи

Коментари

Нова пак стана за смях с анонса си.

cos

Би било цинично и отвратително.

Alpheratz

Тя е забравена, неразпознаваема, неизбираема. Беше член на БСП преди да я пратят в Америка, и то някое от демократичните правителства. Като я слушах оня ден, се хванах за главата - надути глупости и празни приказки - поредната "добра леля", ходила на запад и видяла свят. А и каква главнокомандваща ще е тая?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.