Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС ще удължи с още 6 месеца санкциите срещу Русия заради нахлуването в Украйна, съобщи в. "Файненшъл таймс", като се позова на дипломатически източници.

В момента европейските лидери се интересували значително повече от миграционната криза. По тази причина обсъждането на санкциите срещу Москва ще бъде отложено за зимата. Срокът на сегашното ембарго изтича на 21 юли, но ще бъде продължено с още половин година.

Удължаването ще бъде факт въпреки нарастващото противостоене между различни държави. От едната страна са Италия, Гърция и Унгария, които искат преразглеждане. Това обаче среща съпротивата на страни "ястреби", сред които са Полша и балтийските републики (Литва, Латвия и Естония - б.р.).

Така на срещата на върха на ЕС на 28-29 юни ще бъде взето решение срокът на санкциите да бъде продължен.

Ключови думи

Коментари

Санкциите

Конкретно за нефтогазовият бизнес имат голямо отражение. Добивът на петрол в Русия може да бъде намален с 46% през следващите 20 години, ако Западът остави технологичните санкции в сила и цените на суровините останат ниски. Това заключение се съдържа в общата схема на развитие на руската петролна индустрия, която е подготвена от Министерството на енергетиката. Россия может потерять половину добычи нефти Според "Ведомости", позовавайки се на копие от документа, правителството има три сценария за развитие на петролната индустрия . Никой от тях не се предвижда растеж в сравнение с 2015.

бг

Санкциите трябва да останат завинаги! защото русия никога няма да стане нормална демократична държава.

Франк Лойд Райт

Тия са решили да довършат европейската икономика. Ама нищо, китайците на драго сърце ще изкупят всичко.

На Европа в момента не и личи да страда от тези санкции докато при Русия се вижда че санкциите вредят а китайците не са луди да купуват нещо друго освен нефт и газ просто щото си имат всичко

Бягай бързо в Русия и купувай жилище, до два месеца Европа ще се довърши.

анонимен

Каква Франция,Германия,какъв Китай?Става дума за санкции срещу Русия.Пак се правят на ни чул ни видял и прехвърлят темата.

Емил Станоев

Интересно ще стане ако следващият Президент на Сащ отмени незабавно санкциите срещу Русия тогава ЕС пак ли ще продължат санкциите или ?? И кой ще спечели повече ? - /защото винаги има печеливш и губещ /

Задълбочен мислителю, изкарай си двата пръста от контакта и дай пак.

haha

няма как да стане това! Чукотка ще е следващия американски щат!!!

да

до какво доведе вдигането на санкциите към Русия (сесесере) след Студената война - до ново чудовище! така че: не го хранете - ще ви ухапе!!!! нека се довооръжат и като започнат да ядат пушки, те сами ще се коригират, временно...

А

Стига с тия ястреби, соколи, врабци. Големи орнитолизи се извъдихре.

Jack Daniels

Коренното население на Чукотка вече има безвизов режим със САЩ и може спокоино да посещава роднините си в Аляска.

Заклинател

Голям праз!! На руснаците не им пука от санкциите. Путин си го мести в другя крачол. Русия е самодостатъчна. Русия има най-големите запаси от злато във Вселената. Целия свят ще страда от санкциите на Русия към света. За година-две ЕС ще фалира заради тия санкции

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.