Само един се издирва за стрелбата по Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова пред парламента. Тя припомни, че снощи издирваните са били над 30.

"Този случай предизвика силен обществен интерес. Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно  границите на истината и на морала. Разбирам политическата линия, уважавам правото на опозицията да има различно мнение, но истината е над всичко".

Това каза Бъчварова. Тя припомни, че инцидентът е възникнал, след като мъжът, който живее с дъщерята на Желязков и собственикът на заведението, в което е станала стрелбата, са се скарали за "две места за паркиране".

От БСП подвикваха от залата, че гова, което говори Буъчварова е известно от "По света и у нас", Най-активен опонент на Бъчварова бе Валери Жаблянов.

"Предлагам да се свържете с прокуратурата и да предоставите всички сведения, които имате и начина, по който сте ги придобили", отговори му Бъчварова.

И допълни, че не може да каже всичко, защото все още тече следствие.

Бъчварова съобщи и други известни факти - че около 30 души,от обкръжението на Желязков са се събрали около заведението, като малка част от тях са влезли вътре. Последвала е разпра, разменени са удари и в е произведена стрелба. Убит е Александър Алексиев, охранител на Желвзков, ранени са трима, сред които и самият Желязков. Няма пострадали граждани, а само Желязков е бил с бронежилетка.

Лицатъ са задържаени непосредствено сред стрелбата, което е прецедент. По случая работят полицати, командировани от Пловдив. Иззети са две огнестрелни оръжия, газов пистоле, нож, намерени са 30 гилзи. Вече се води досъдебно производство за убийството на Алексиев и опит за убийство на Желязков.

"Конфликтът е възникнал спонтанно, няма данни той да е подготвян предварително. Изключително бърза реакция на полицията. Бяха планирани няколко специализирани операции по Бургас и Черноморието, аз ги обедних в една обща и тя се проведе незабавано".

Това каза още Бъчварова.