Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Големият проблем на българската политика е, че на повърхността страната ни се управлява от демократични партии, а всъщност конците зад сцената дърпат олигархични кръгове. Чрез безмислостни кампании те зачеркват всеки политик, който не им е удобен, коментира по тв "Европа" Огнян Минчев. 

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са двама от българските политици, които през последните години станаха жертва на безмислостните олигархични кръгове у нас, заяви политологът. Очерня се личността, семейството и професионалните качества на всеки, който не е харесван от олигарсите.

Пример в това отношение бяха организираните от Москва протести в началото на 2013 - а година, които доведоха до падане на първото правителство на ГЕРБ. Тогава действаха, нека го кажем направо, онези, които бяха начело на КТБ, обясни проф. Минчев. Нееднократно след това самият Борисов е посочвал, че кабинетът е бил свален заради опитите му да откъсне страната от енергийната зависимост от Русия и по-конкретно разрешението за стартиране на проучванията за добви на собствен нефт и газ в Черно море. 

Именно заради риска всеки проевропейски политик да бъде подложен на същия публичен линч от проруските кръгове у нас, десните партии ще изчакат до последния момент, за да обявят своите кандидати за президент. Тоест до септември, смята политологът. 

Ключови думи

Коментари

Дара

Заглавие и подзаглавие, които съдържат почти цялата истина. Поздравления!

Kruger

Малко е странна тази теория. Значи "десните" управляващи партии, вместо да сложат ред, правила и работещи институции както в нормалния свят, което автоматично изхвърля всякакви олигархични и пропутински кръгове извън играта, те предпочитат да се свиват и изчакват за да не ги оплюели. Издиша тази теория.

анонимен

Много е прав Огнян,прокремълски олигарси бълват лъжи и всичко е фашизъм щом не е с тях.

Плува ли корабче?

Значи "десните" партии ще предложат кандидат, неудобен на Кремъл. Плува ли корабче?

Avatar

Към коя ли категория принадлежи Клуб Зъ, ако при сходни ситуации пише за комунистическите си господари в традиционното минало време - "Пърдан Кънев обяви война на корупцията", докато съобщавайки същата информация за ГЕРБ и Борисов този текст би бил в задължителното "минало-невероятно: "Борисов бил обявил война на корупцията"? Въпросът не е дори реторичен.

zakkwylde

Миналото - минало. А днес проруски олигарси като Сашо Дончев, Иво Прокопиев, Оги Доги и останалата московска паплач отново атакуват Борисов и кой знае защо спестяват атаките на Плевненлиев. Сигурно защото на куц кон мъниста не се слагат.

Манхатън

Прав е Минчев.А и истински десни,прозападни политици, почти не останаха у нас.Затова,хубав-лош,ще гласуваме за този,когото предложи Б.Борисов.Иначе трябва да дойде някой като Гоце или Гумен Петков и пак да точат лиги за "Южен поток".

кака

И откога Борисов е "жертва"?

откъм 2010-2011 Откакто се разбра че няма да им играе по свирката

Гечо

Нищо подобно. Русия няма никакво влияние в България. Олигархията е изцяло зависима от силните на деня назначени от САЩ. Вътрешни мафиотски борби, нищо повече. Примерът с Гриша Ганчев е показателен. Борисов и Плевнелиев дори не е нужно някой да ги очерня. Първият е мутра, вторият - гей. Категории които са лесно манипулируеми с два-три полицейски протокола или някое по-пиперливо видео. За това са на постовете които заемат. Пионки са.

дестилатор

Гечо мирише на трол , не направо вони.

denim58

Гей е Сергей Станишев и още "другари" в БСП.Поне бъди обективен.Иначе като виждам какво пишеш, все едно пише трол, платен с руски пари.

Аз бях на протестите без никой да ме организира бе кютюк.

Сия

Значи ако не приемам диктатурата на простотията и некомпетентността на Борисов съм проруска подлога ли? За Плевнелиев със смехотворните правомощия на президента по недомислената конституция няма смисъл да се говори, пък и Минчев не за него го стяга чепикът.

Ама како-сврако

Ама како Сия! Като си безакълна, сляпа ли си, кьорава ли си? Айде у СИБИР - там ще прогледнеш!

Мани, мани, писали са ти цели 23 минуса. Попаднах на една мисъл, приляга и на нас, българите - че народът като цяло е по-лош от ръководителите си. Така е, да му се не види. И нашият ръководител се казва ... Бойко Борисов. Да беше някакъв тежък интелектуалец, кадърен до безкрайност, та да не си личи нивото ни. Ама ей-на, сега той като ни е ръководител и нивото ни лъсна. Ами бай Тошо? О, ужас! Аз ти писах плюс.

земун

Да му имах акъла на Гечо вече да бях депутат.

Avatar

Четейки бълвоча на Геча, имате идеалният шанс да осъзнаете защо според Библията нищите духом са блажени. Примитивизмът е своеобразна контра-еволюция, доближаваща Хомо Сапиенс до пърообраза му, живял в пещерите преди хиляди години. За този специфичен за пост-комунистическите общества примат асфалтът, маслените бои и цигулката са едно и също нещо - "не става за ядене". Подобни "хора" безметежно паразитират във всяко общество, но в България тяхната численост значително надвишава нивата, характерни за останалите цивилизовани общества. Единственият смисъл, който мога да намеря в тяхното съществуване, е в поддържането на природния кръговрат - те консумират, дефекират и умират - нещо като самоопресняваща се мърша, поддържаща живота на планетата на микробиологично ниво...

бабка

перфектно аватар,само една забележка - и ти си същия

Дара

Всеки може да си мисли каквото иска, да се изказва както иска, но винаги е добре да допускаме и 1% възможност, че за някои неща може да ни се наложи да се извиним. Ако не се знае, че в България има хора с влияние, които имат руско самосъзнание, освен много руски "усвоени" суми, значи малко се знае! Та ние дори не подозираме кои са. Нито Плевнелиев, нито са Борисов могат да бъдат сред обичайните заподозрени, но неприятните изненади предстоят!

Да, Плевнелиев има да отговаря на няколко въпроса.

Сия, 5.06.2016 г., 8:46:36 - "...не приемам диктатурата на простотията и некомпетентността на Борисов" *** "Празни мисли на един празен човек" по Джеръм. Можеш ли да ни посочиш ЕДНО негативно за страната ни "нещо" - каквото и да било, случило се като резултат от "некомпетентното" управление на Борисов? И като контрапункт - поне едно положително, случило се по време на предишните управления? Само не ми вади мантрата за заслугите на Костов, царя и Станишев за приемането ни в ЕС - ползите за страната ни от това членство се реализираха едва по време на мандата на Борисов, благодарение именно на кадърното и прозрачно управление, нулевата толерантност към корупцията и неуморната работа на хилядите специалисти, привлечени в многобройните екипи по усвояването на евросредствата. Та, извън това, бульо - какво остана за нас - за мен, за теб, за децата ти, от предишните управления? Знам, че костококовите некадърници си нямате понятие от нищо, най-малко от функциите на държавата, та за да те предпазя от още по-голямо орезиляване ще ти пошъпна, че функциите на държавата не са и никога не са били да те прави богата - това си е твое задължение. Държавата има за задача да ти осигури условия да забогатееш - като ти предостави образование, инфраструктура, сигурност (вътрешна и външна), здравеопазване и условия да се развиваш. И стотици хиляди се развиват, живеят нормално и не чакат държавата да ги "оправи". Защо костококовите "десни" сте досущ като курнеловите "леви" и чакате държавата да ви урежда личния живот е въпрос, на който очакваме да ни отговориш сама - нали не си проста и некомпетентна, като Борисов?

аватар

тотално си изперкал

АЛООО.... ПАК ЛИ СИ ТИ БЕ ПРОСТАКО С ЛЕКЦИЯТА КАКВИ СА ФУНКЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА .....ЧЕ ТО НЯМА ДЪРЖАВА, ТОВА СИ Е ЧИСТА ТЕРИТОРИЯ....АКО ИМА ТАКАВА, ТЯ НЯМА ДА АБДИКИРА ОТ ФУНКЦИИТЕ СИ........

Владо

Това което ГЕРБ тиквата и прецедента натвориха и ще продължават все така докато има главанци да ги слушат да им вярват и да гласуват за тях следвашите няколко поколения няма да могат да изплатят батаците и срамотиите им

Плювач Плювачов си измива ръцете

Кака Мара

От ден на ден се убеждавам, че за да са всички срещу Борисов значи има защо. В момента Като змии изпълзяват знайни и незнайни сътрудници, за да се мобилизират срещу Борисов. Това трябва да ви отвори очите. И това, че олигарсите ни били подчинени на Москва са пълни глупости. Позагледайте ги какво вършат , а не какво говорят. Всичко е точно обратно на това което ви говорят. Това е и смисълът на манипулацията.

како, ти аватар ли си?

каката, ти си гола Н2О.....

Владо

ГЕРБ & съдружници се опитват да останат еднолично упрваляващи във властта творейки всевъзможни фобии

destilator

Владо , твоята фобия май е ГЕРБ.

То не е ясно кое е по-страшно: да те плюе фатмак или да те хвали аватар.

Миииии

Това си баба знае и бае :)) След като през целият живот си правил пропаганда ( включително и за комунизма), сега се оплакваш от пропаганда на "тъмните сили". Толкова примитивизъм е потресващ.Харесва мурафетите на Ердуган . Да се осъди някой за "обида на държавен глава/премиер..например" по социална мрежа. Сучим ,гънем ..Русия нещо! Такива плитки дивотии и пропагандатори , създават "руски симпатии".

Новият

Колкото сондите в Черно море задълбават по-дълбоко и по-дълбоко и достигнат залежите от нефт и газ, правопропорционално се очакват и атаките на руските мекерета КГБ=ДС=БКП=БСП=ДПС=Атака=ДСБ=АБВ=...!!! Не им се връзвайте! Няма разумна логика да обичаш Русия, САЩ или Европа повече от БЪЛГАРИЯ!!! Уважение да, но БЪЛГАРИЯ трябва да е над всичко и всички!!!

Минчев още не се е съвзел от рождения ден на Станишев, види се

Хе, хе, Минчев или Дайнов???

Радев

Тлъстият храненик на "Америка за България" защитава мутрата Боко и безгръбначния Чехъл...Смешник!

Да гъ

Радев е ЧЕРВЕН и в ЧЕРВАТА ТРОЛ - СМОТАНЯК ПРОСТ!

ДЖЕСИ

Управлението на Борисов няма нужда от защита. Резултатите са видими и могат да се пипнат с ръка (българинът това обича). А тези, които искат да го свалят, ако досега не сас станали ясни на народа, то това значи, че Славейков е прав повече от век. Няма оправия за ограбени, които обичат грабителите си. Няма оправия! Но така ще е,докато грамотната част от народа е малцинство. А иначе, като четеш някои от по- долу написаните мисли,ти става мъчво, че си заграден от толкова тъпи хора! Ама тъпи! Понеже нямат аргументи, те са безпардонни, злобни, нагли, нахални и всъщност нищо не казват, а само бълват отрова. Злобарите са най- нещастните хора на света. Ако г-н Радев има достойнство, нека каже какво е учил, какво е направил за България, в коя партия членува, какво му е имотното състояние, хвърля ли си боклука от балкона, прочел ли е три книги, ходил ли е два пъти на театър, купил ли си е поне една картина... Радев, Радев... Мъчно ми е за теб.

Умен и красив

Много си прав/а народа не е достоен за толкова много "красиви и умни хора". Бойко Борисов е рядко природно нещо ,което съчетава тези качества по невероятно добър начин.Трябва да се вземат клетки и семенен материал,... за да съхрани " тази невероятна генна комбинация". През това време нека да се разпространи челният Управляващ опит " Умните" да си правят затворени селища ...от типа на местата където живее Горанов /Домусчиев ...и още умници.

аватар

имах едно чудно кученце Джеси

един

България няма друг път на развитие освен Европейският ! Ние сме там,където трябва да бъдем ! Ако кривнем от посоката децата и внуците ни един ден няма да ни простят !

Европейският път май има проблем с членуването!:))

Единствента смислена част на "Обединена Европа", са бившите соц. страни - Полша, Унгария, Чехия и Словакия. Там ни е мястото.

Стига герберско робство

Няма нужда да си фил или фоб, за да ти е ясно, че Борисов и Плевнелиев са престъпници и ще бъдат съдени за антибългарска дейност. А врътката им с Кристалина президент няма да мине.

Г-Н МИНЧЕВ, РАЗБИРАМ ВАШЕТО ДЕЛИКАТНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА КАЗВАТЕ НА ЧЕРНОТО БЯЛО И ОБРАТНО...И ТОВА Е НОРМАЛНО, ЗАЩОТО ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАЩАНЕ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ..Н П О ...САМО,ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ СТАВАТЕ СМЕШЕН С ТАЗИ РУСИЯ. НИМА НЕ ЗНАЕТЕ,ЧЕ БОРИСОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ СИ ДРУГАРУВАТ С НАШИТЕ И ЧУЖДИ ОЛИГАРСИ, ЧЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СТРИКТНО РАЗПОРЕЖДАНИЯТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И Т. ,Т.Н.ТЕ СА КУКЛИ НА КОНЦИ И ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА И НЕГОВОТО БЪДЕЩЕ. А , НАМЕСВАНЕТО И НА КТБ ВЕЧЕ МИ ИДВА МНОГО.ПРИЕМЕТЕ СЪВЕТ ОТ ЧОВЕК ЖИВЯЛИ ВИДЯЛ МНОГО, АМА МНОГО !ОСВЕН ТОВА НАРОДА ВЕЧЕ ПРОГЛЕЖДА И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО.КОРЕМИТЕ НА БЕДНИТЕИ ГЛАДНИ БЪЛГАРИ СА ЗАЛЕПНАЛИ ЗА ГЪРБА ОТ ГЛАД........

Респект!

Смях

Минчев, скрий се бе! Ти самия, който си на хранилката на САЩ, как имаш сурат да говориш за Путин?

До Avatar. Цитат - "... Можеш ли да ни посочиш ЕДНО негативно за страната ни "нещо" - каквото и да било, случило се като резултат от "некомпетентното" управление на Борисов? Много са негативните неща: От 2009 до 2012 гледахме единствено рязането на лентички за отворени детски градини и две пречиствателни станции. Детските градини са хубаво нещо, но стандарт и ръст в икономиката не се прави от тях. Асфалта и магистралите също е добре, но повдигна ли стандарта на българина, който се закрепи трайно на последно място по доходи от ЕС. За същия период (2009 – 2012) настана стагнация в икономиката, за което единствено виновен се оказа финансовия министър. За същия период настана колапс в енергетиката. Закона за Енергетика беше поправян девет пъти или средно по три пъти на година. Ясен показател за некомпетентността не само на Б.Б. но и на ГЕРБ. Виновен се оказа ресорния министър сякаш въпросния министър-председател е бил на друга планета. Фалита на КТБ е следствие на безумните назначения на явно непригодни хора, длъжни да упражняват контрол и политики в ресорите си: шефове ма БНБ, ДАНС, КЗК, МВР и др. Така бедния българин се раздели с 4 200 000 000 лева. Всъщност за професионализма и интелекта на управляващите, единствен показател е стандарта на живот управляваните от тях. И накрая, цяло щастие е, че Б,Б. не се появи в политиката преди влизането ни в ЕС. Цитат - "... И като контрапункт - поне едно положително, случило се по време на предишните управления? Само не ми вади мантрата за заслугите на Костов, царя и Станишев за приемането ни в ЕС - ползите за страната ни от това членство се реализираха едва по време на мандата на Борисов, благодарение именно на кадърното и прозрачно управление, нулевата толерантност към корупцията и неуморната работа на хилядите специалисти, привлечени в многобройните екипи по усвояването на евросредствата.” - Заслугата на тримата преди Борисов, кой в повече, кой в по-малко е влизането ни в ЕС, което създава по-комфортна обстановка за управление след 2007 година и от което Борисов се възползва. Усвояването на евро средствата е заслуга на държавните служители от министерствата и агенциите. От всичко друго написано става ясно, че нямаш понятие как работи механизма. Цитат - "... че функциите на държавата не са и никога не са били да те прави богата - това си е твое задължение. Държавата има за задача да ти осигури условия да забогатееш - като ти предостави образование, инфраструктура, сигурност (вътрешна и външна), здравеопазване и условия да се развиваш.“ – Всичко това, което си написал ще бъде вярно, ако има работеща съдебна и право-охранителна система. От 2009 до 2013 година нищо не беше направено в тази област. Малкото, което е постигнато е въпреки Борисов и ГЕРБ, Цацаров, БКП/БСП, Атака, Патриоти/Идиоти, ДПС и др.

панайот ремзи

чудесно,чакаме компетентния отговор на червения парцал Аватар

хм

Олигархията ще очерни - ФАНДЪКОВА ИЛИ МИТКО НИКОЛОВ?!!! Минчев е напълно неадекватен!

хм

ГЕРБ се срамуват от кандидата, който ще издигнат, затова се бавят. Защото избират между послушко, по-голям послушко и НАЙ-ГОЛЯМ послушко!

As-32

A DSB , zashto se strahuvat da predlojat nai-velikia tandem IVAN KOSTOV-RADAN KANEV

Avatar

До Сийчето (предполагам, че коментарът от 5.06.2016 г., 12:30:10 е нейн: Скъпо Сийче, след като три години и половина си гледала "единствено рязането на лентички", няма как да са построени само няколко детски градини и две пречиствателни станции" - освен ако не са ги откривали по стотина пъти. Демек, сама признаваш, че се е строило интензивно, но сърДце не ти е дало да го признаеш. От какво се прави ръст в икономиката е ясно за всички, освен за "автентично десни" пърданчуви фенове като твоя милост - от кога "автентичните" чакате държавата да ви създава икономика? Та нали уж сте фенове на драгалевския врач, който разпродаде държавните предприятия за жълти стотинки, като нерентабилни, губещи, носещи загуби? Защо сега очакваш от Борисов да ти прави икономика? Правете я вие, нали сте много кадърни? Като гледам, ни един "автентичен" не е успял бизнесмен, ако изключим Гроздю 'убавеца, забогатял от кражбите в БТК и после от самата прокуратура, от която смъкна няколко милиона през фирмата на жена си. Бизнесмени, та дрънкат! По отношение на доходите - ще ни кажеш ли при кое управление сме били с по-високи доходи, ако не те затруднявам? А и вече имам пришка на езика да повтарям на "десните", особено на "автентичните" такива, че държавата няма нищо общо с доходите ви, освен ако не сте държавни служители. За доходите си се разбирайте с работодателя си. Ако можем да говорим за проблеми в енергетиката, те бяха причинени от сключените от тройната договори за ВЕИ-та, които се изсипаха по време на мандата на ГЕРБ за присъединяване към мрежата. Но на органични комунистически лъжци като твоя милост просто е излишно да се изброяват ФАКТИ - комунистът пак ще си измисли мантри, лъжи и лозунги, за да "докаже", че е прав. Друга откровена тъпотия, която си снесла, е "за професионализма и интелекта на управляващите, единствен показател е стандарта на живот управляваните от тях' - искаш да ни кажеш, че ако меркел отиде да управлява Сомалия, гладът там ще изчезне? Кой ви е излъгал изобщо, че имате нещо в главите си? Знаеш ли защо никой не ви понася, сините комунисти на Пърдан? Много е простичко. За всички е очевидно, че сте по-тъпи и от атакистите. Но докато те свиват уши и дори през ум не им минава да се пишат за някакви интелекти, вие сте си въобразили, че като се пишете костовисти - пърданофили, автоматично и магично ще станете умни и интелигентни. И се държите снизходително към всички останали, при положение, че очевидно сте най-големите некадърници в държавата. Нека ти напомня, че и съдебната система, и здравеопазването, и образованието бяха "реформирани" от вашия Гуру по време на управлението му 1997-2001. Всъщност врякайки сега срещу ситуацията във всички тези сектори, врякате срещу самите себе си. Но поради споменатата вече глупост и липса на всякакъв интелект, не можете да го осъзнаете. Не ми се занимава повече да ти пълня тиквата, напълно излишно е при костококите. Само да ти напомня, че това е последното участие на ДСБ в български парламент. Запиши си го някъде, че каквито сте малоумни, още утре ще си го забравила...

Сия

Не, не е мой този коментар, подписвам се, когато коментирам, но съм напълно съгласна с него. Къде видя в него или в моя коментар искане държавата да ме направи богата? Държавата обаче е длъжна да осигури на децата качествено образование, да създава благоприятна среда за инвестиции (не само за усвояване на фондове от ЕС), да не ме обременява с неясен държавен дълг и да гарантира защитата на постигнатите от мен самостоятелно имущество и доходи чрез ефективно действаща система на правосъдие. Това ти наричаш "дясно малоумие". Аз го наричам здрав разум. И не виждам дори следа от него в управлението на Бойко Борисов.

С любопитство прочетох целия бълвоч.....Искам да попитам от 2001г. до сега колко години изминаха бе простако....и спри с тия словоблудства, а отиди на подходящия лекар....

Опит за кратък отговор от името на Аватар: Вододелът, според мен, е в момента, в който беше въведен валутния борд. Можеше да бъде въведен още от Луканов, можеше и от Костов около 90-та год. Всеки от тях имаше възможността да стане ВЕЛИК. Въвеждането на борда СЛЕД източването на държавните предприятия и банките с последваща приватизация - това е най-грубата конструкция на налагането на олигархичния модел на управление у нас. За оценка на управлението на ББ е все още раничко, но гледано през призмата на олигополия/демокрация, ББ2 дава някакви надежди. Да, тъкмо с "национализацията на пенсиите", с акцента върху пряк избор, явно гласуване и децентрализация в съдебната власт, с "отпечатъка" в болниците. Всяка от тези промени предоставя повече власт на хората и ограничава властта на "богоизбраните". Доста отдавна пиша за олигополията, но в публикация комай за пръв път го срещам: "Големият проблем на българската политика е, че на повърхността страната ни се управлява от демократични партии, а всъщност конците зад сцената дърпат олигархични кръгове."

Минко Минчев

Правим понякога и правилни заключения,но именно тук е разколничето. ТРЯВА ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ, ДА СЕ ПРИЕМЕ , ЧЕ ФАШИЗЪМА И КОМУНИЗЪМА СА ЕДИН И СЪЩ МЕДАЛ С ДВЕ ЛИЦА. Най нормално е, комунистите да отричат, на бащите си и соствение си ВИНА. Защо им позволяваме , до кога ще търпим да изопачават ИСТИНАТА. От 1989 г, до днес, единствено Росен Плевнелиев каза в прав текст, че тези 45 години на комунистическата власт са МРАКОБЕСНИ, ГОДИНИ НА ТЕРОР НАД СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД.Призова ни , НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ТОВА, ДЕЦАТА НИ ДА ГО ЗНАЯТ, за да не допуснат връщането н комунизъмо социализъма в рОДИНАТА НИ. Тези двама политици можем да им благодрим.Те виждат България като европейска държава, с всички човешки цености, и не искат държавата ни да загуби идентичноста си.През периода 10.10. 1989 г. до днес,ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИЦИ.

Мирский

И все пак демокрацията е хубаво нещо! Най-малкото защото Народът казва кой да го води, а не форумните лумпени!!!

rokamet

Възможно ли е едно говедо и една овца да бъдат проевропейски политици .Напълно възможно, каза една свиня. Хиляди извинения към всички породи от посочените животинки!

Ели Попова

В Ъ З М О Ж Н О ли е да се покланят пред български масов УБИЕЦ Тодор Живков. ПРЕДСАВЯТЕ ли си, германците да поднесят Цвета пред евентуалн паметник на Хитлер /няма такъв паметник/ На тази нация също са били необходим 25 години , за да развенчаят мита за Хитлер. КРАЙНО ВРЕМЕ Е, И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПРЕОСМИСЛИМ ЧЕ ТРЯАВА ДА ЗАКЛЕЙМИМ ТЕЗИ СРАМНИ 45 ГОДИНИ НА НАСИЛИЯ ,КОНЦЕТРАЦИОНИ ЛАГЕРИ И УИЙСТВА. ДЕЦАТА НИ ТРЯВА ДА ЗНАЯТ ЗНАЧЕНИЕТО НА КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ , ЗА ДА НЕ ПОЗВОЛЯТ ДА СЕ ВРЪЩАТ ТЕЗИ МРАКОБЕСНИ ВРЕМЕНА ПО СВЕТА, ДАЛИ ЛАГЕРЪТ се нарича Аушвиц, Дахао, ГУЛАГ, Белене Скравена ,Бобов дол, Персин Ловеч и другите безройни лагери из България Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ. Т О В А СА МЕСТА НА МАСОВИ УБЙСТВА НА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Днешните червени отрепки заклймили някога Капитала , станаха крупни милионери , и не получиха заслуженото си наказание и отрицание, а си позволяват да сквернят памета на българските жертви извършени от бащите им и от тях.Не мооже да има ПОМИРЕНИЕ, Б Е З ПОКАЯНИЕ

Петя

А Борисов от културните кръгове ли е ,г-н Минчев, или от олигархичните?

Милен

Наистина ли някой може да е толкова тъп, да поставя разделението у нас по оста "прости олигарси" и "културни симпатяги"? Ако да, то къде да позиционираме Гоце, Станишев, Милен Велчев-Яхатата, Данчо Цонев-Ментата и т.н?

:)

Огнян Минчев хвали Бойко Борисов и Росен Плевнелиев. Няма бивши комунистически боклуци!

Avatar предлагам следното. Твоята част е по-лесна, защото според теб, Борисов е компетентен и успешен управленец и не трябва да те затрудни. Опиши успехите на Борисов в икономиката, по години 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015 и 2016. Предлагам да не се занимаваме с детски градини, ясли и молове. Аз ще опиша, какво са постигнали в Естония, Полша и Румъния, по отделно, за същия период. Сигурен съм, че ще има бели полета от коментара ти от 2009 до 2013 година.

Чаушеску - лека му пръст, другаде - лека му пръст на ДС-то им - лустрация. Нас не случайно ни имат за най-слабото звено в новоприсъединените.

Avatar

Тоа па... Естония, Полша, а Германия? А САЩ, Великобритания, Китай? Говорим за България, за българската действителност и българските възможности! Сравнявай управлението на ГЕРБ с управленията преди тях и това между двата им мандата. Що за дебил може да тръгне да сравнява несравними величини? Ми те тогава развиващите се страни трябва изобщо да се откажат от цивилизацията и развитието си - току виж и там се намерил някой анонимен "умник" като тебе, който да сравни резултатите на всяко управление с тези на Япония, например, и всяко ще изглежда от лошо - по-лошо! Я ти сравни грабежа на Костов с приватизацията в Полша и Чехия, като си толкова отворен? Главуркьо!

приватизатор

е даде Костов правеше приватизация от зор, а Борисов му изливат млрд безплатно от Европа и света, а българите живеят все по-зле. Вярното е че Костов беше свален и окепазен(от нискочели като теБ), защото показа, че България може и ще върви напред. Затова бяха инсталирани и Царя и Първанов, сега и Борисов, за да объркат България и да пропилеят шансовете и. Само не бяхте калкулирали Росен Плевнелиев, иначе отадавна да сте унищожшили тази държава с шефове на държавата като Цецо-МВР или пък Пеевски-ДАНС или пък Цецо Ваесилев - икономиката!!!

Абе недоразумение, къде живееш бе простакооооо.....ПРОЧЕТИ И СЕ ЗАМИСЛИ на това, което е написал по-долу ПРИВАТИЗАТОРА....ЛУМПЕНЯК С ЛУМПЕНЯК....

До Avatar - Точно такава реакция очаквах. Всъщност това е единствено възможната реакция на привърженик на Б. Борисов. С коя държава от ЕС ти удобно да се сравним ???

Чаушеску - лека му пръст, другаде - лека му пръст на ДС-то им - лустрация. Нас не случайно ни имат за най-слабото звено в новоприсъединените.

Бай Пешо

Ей , тая сороска свиня не се нагрухтя . Оги , помниш ли как " Мамето " те хвана да крадеш чаши от Яйцето , помиярино дебел?

Вуйчо

И чашите бяха руски.

Попов

Борисов Да си Ходи Дано Се провали Реформаторите да се разведат с Борисов в близкия месец

Попов

Борисов е Руски Агент

Парад на безпомощността е вашият коментар.

cos

Напълно сте прав, но медии и коментатори го изкарва точно обратното.

Мая Николова

Що за държава сме, що за медии, що за българи сме, що за човеци сме. Б Е З Р А М И Е Е, ДА НЕ БЪДЕ ОТРАЗЕНА РЕЧТА НА БЪЛАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Р.ПЛЕВНЕЛИЕВ НА 1.ЮНИ 2О16 г. в бившият концетрационен лагер Ловеч.Що за медийно затъмнение, Националната телевизия, Националното радио къде бяха.По чие нареждане не излъчиха това събитие. Защо българският данъкоплатец беше лишен да чуе историческата истина за зверствата на Тодор Живков и комунистическият режим в България след 9 септемри 1944 г. За зверствата извършени над елита и младоста на родината ни. До кога ще изопачаваме историта си, до кога ще позволяваме на комунистите, да замитат тази жестока истина . Къде сте и Вие от Клуб z, и на вас ли е неудобна темата за лагерите на смътра, изградени през всичките тези 45 години от КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ Р Е Ж И М. Единствено телевизия Би Ай Ти.Всъщото време медиите ълвеха новината с снимки, как Корнелия Нинова поднася на един масов У Б И Е Ц на соствения

Фатмак

Аман от тоя дребен комунист и крадец Роска Плювналиев.

Glenn

Вам нужен бизнес-кредит? Наше название компании Zion Financial Services Limited, мы выдаем кредиты заинтересованным клиенту, которые ищут кредитов для улучшения своего бизнеса, мы можем помочь вам с кредита до € 15 миллионов евро. мы предлагаем кредиты на уровне 3% процентной ставки. Мы можем помочь вам, предоставляя вам деньги, чтобы начать свой бизнес или расширить существующий бизнес, мы также предлагаем персональные кредиты, авто кредиты, бизнес-кредиты, ипотечные кредиты, сельскохозяйственные кредиты, или кредит по любой причине и т.д. Если вам нужен кредит сегодня с нами. Мы можем кредитовать до 15 миллионов евро. Пишите нам обратиться: [email protected]

Оги Свинчев

Няма как да е другояче. Златев гони добрия си приятел Бойко, а в гащите на г-н Президента са срали всички руски олигарси. Нарочно го дебнат пред кабинета и като излезе до тоалетната, прас един чимбер и докато се освести, хоп, напълнили му гащите и пак го обули. Как добре "анализираме" нещата ние, поръчковите научни комунисти.

Опа-а-а-а

Този път професор Огнян Минчев се е изказал неподготвен. Извадил голямата четка.

МИНЧЕВ, КУРВО! ПРОРУСКА Е НА МАЙКАТА СИ СВИНСКАТА ПУТКА, ДЕБА И СВИНЯТА!

плачков

Абе аз се засрамих от написаното а оги данода си е заслужил

Avatar

От кога па комунистите се сдобихте с чувство за срам?

cos

И къде видяхте да подлагат на линч ББ. Сигурно нещо са се шегували докато играят карти с него на общи партита в къщата на Генерал Губернатора Златев. Нещо пак истината не е цяла.

Avatar

А какво, ако не линч беше атаката на БКП-тата - БСП, ДСБ, ДПС, Атака - през зимата на 2013-та и последвалата костинбродска афера?

Не е имало линч, имаше смяна на караула, за да отвлекат вниманието при ограбването на банката. Ако тогава е имало линч, а не симулиране на линч, ББ и компания щяха да очистят службите и властта от хората на ДПС и БСП, а това не стана . ДАНС е най-показателният пример.

Дара

Нека да видим кой ще ни откачи от Русия и тогава пак ще си говорим. Не е нужно да харесваш Борисов, само виж кои са му опозиция и ще разбереш на чия страна да застанеш. Безгръбначни интелектуалци, мъжки секретарки, партийни пачаври, отбити от държавните цици бозайници, мазни бюрократи, разбеснели се експерти, културни развратници, анализатори с подсечени задници, брутални медийни пехотинци, едновремешни политически черноборсаджии, превъртели се през целия спектър духовни боклукчии. Китка от алчни отрепки! Това са "опозиционерите" и с такива хора не искам да имам и нямам нищо общо. Сигурно съм гнуслива. Ако посочите един морален, почтен и честен човек, който да е професионалист, да е срещу Борисов и да не е искал нещо от него, ще призная грешката си и ще се извиня! Ако си патриот, това означава да си скептичен и нащрек с управляващите, които и да са те, защото властта върви със злоупотребата с нея. При сравнителен анализ на всички предишни премиери с Борисов, той печели по съвсем обективни показатели. Емоции има там, където няма информация. Е, аз съм много добре информирана!

Думичките

Са много,ама много милиционерски. Не съм информиран ,а не ми дреме колко и за какво си "информирана" !! Просто си вземете цялата СИК групичка и ....

sue

Споделям всичко написано.Във връзка с изречението "При сравнителен анализ на всички предишни премиери с...", надявам се не е забравена крилатата мисъл "Аз съм прост и вие сте прости , ще се разберем"....Дали всички пишещи в мрежата са се замисляли, чия бе идеята за опростачване на нацията за тези 26-27 години.....

Бацето е затънал до уши

във фекалии от "славното" му близко и далечно минало, не е трудно. Плевнелиев обаче не могат да го пипнат или уязвят по какъвто и да е начин. Няма Общ знаменател между Бацето и Президента, Минчев се е объркал

Илиян Василев

Слушайте колегата доносник и комунист, много хубави неща разправя. Гласувайте за Бойко и за неговата шайка грабители, те ще ви оправят. С малко пари назаем.

какви са доказателствата, че го казва Ил. Василев, а не снимката му.

Дара

И кой го спусна това Окръжно №2 да се противопоставят Плевнелиев на Борисов или обратното. Кой политически стопаджия, в министър на ГЕРБ и президент издигнат и избран от ГЕРБ, привидя свой човек и вместо да си го заплюе го оплю? Не ви ли стига това, че 5 години, за първи път от 2011 г. България нямаше две външни политики. Кой лъже и маже, че проевропейската ориентация на България е под въпрос? Кой реално се противопостави на руските интереси у нас, заявявайки, че братя, братя, ама природния газ ни го давате много скъпо! Кой български министър-председател е казвал на руснаците, че ги обичаме, но си имаме и интереси. Как стана така, че през 2016 г. започнаха сондажите за нефт и газ, спрени през 1964 г. Въпросите дори нямат нужда от отговор. Знаем ги всички, но се правим на ударени заради сламката "тъмносиня културна идентификация"! Знам колко сте интелигентни, особено тези които открихте колко очарователна, полезна и питателна е думата "тиква". Знам и колко интелигентни ви се иска да бъдете, но не сте. Интелигентността не е висше образование и два чужди езика в красиво написано CV, а здрав разум и способност за логично мислене във всякаква ситуация. Бягайте от клишетата! Това е предъвкана токсична храна, която убива мозъка повече от свръхдоза! Приятен ден!

лимпида

пардон, но какво е това което е написал Минчев- кратка бележка, импулсивно твърдение или прозявка? Като се твърди нещо се дават доказателства. Развива се тезата с примери. Аз хич, ама хич не съм сигурна, че Москва тормози Борисов чрез проруските си олигарси у нас, защото не съм никак убедена че Борисов с удоволствие се дистанцира от Москва. Общото усещане е че го прави под натиск от нейма къде. А натискът се ИЗРАЗЯВА В ТОВА, че трябва да спазва европейските правила-!!!!!

Дара

лимпида, сектаните не знаят значението на думата "аргумент" - на български доказателство, основание или довод. Нареждам те сред любимците си заради споделената мисъл, че има роден от българска майка човек, който може да се противопоставя на руснаците, разбирай на Путин, от "немай къде" /това си искала да напишеш, нали?/ или с други думи за разнообразие и за забавление, като би направил всеки класически лентяй в неравната битка с отегчението! Боже, давате ли си сметка докъде ще ви доведе отклонението в изпробването на всякакви, предимно извратени гледни точки и тези? Дано да разбирате, че има разлика между скок с бънджи и скок без парашут и в мисловно-културно-политико-пропаганден смисъл!

лимпида

опитах се да проумея написаното, да видя позиция, особено онова за родения от майка човек който... тра, ла ла. Може пък за вас този човек да е като "херой" роден от майка, ама баща олимпийски бог. Иначе останалото е някакъв псевдоинтлелектуален гърч на словословие доста труден за моя беден мозък.

Казасов

Безкрайността е по добра от завършеността.А живота и политиката безкрайността е констнанта.И от тук идва и надеждата.

североизточно зомби

Минчев пак герберяса, а уж беше за някаква Република.Защо бе Минчев, защо така конюнктурно?

На Кривата ракета-космоса ѝ пречи,а на морския-водораслите!!!

Аре улево!

Да бе, БКП-членовете БОКо и Роско били "десни"!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.