Цонко Цонев направи знаменит купон в столичния клуб "Рок ит", посветен едновременно на две негови пораствания - физическото на години, и в творчеството - с първата му книга.

В "Кметълски истории" рок градоначалникът разказва много забавни спомени, а снощи в клуба дойдоха участниците в тях. Пяха, пиха и се веселиха така юнашки, че стана ясно защо заслужават още томове.

Рядко се виждат толкова театрали на едно място - Мая Новоселска, Теди Москов, Христо Мутафчиев, Влади Въргала, Тончо Токмакчиев, заедно с приятели като "либийските" д-р Здравко и Кристияна Вълчева.

В приветственото си слово бащата на "Улицата" дори отбеляза, че всички смятат американците за тъпи, но пеят тяхното "Хепи бъртдей". Мая пък излезе на сцената да поздрави бившия кмет с няколко строфи от What A Wonderful World на Синатра.

Шефът на Съюза на артистите Мутафчиев каза, че Цонко е човек, по-широк от просторите на Добруджа. И че Хеви Кметъл е нещо повече от обикновен кмет.

Рок войнството бе представено от обичайните заподозрени, т.е. - всички. Тъй като на практика няма БГ рок музикант, който да не е получавал сцена в морската рок столица, целите състави на БТР, "Конкурент" и части от "Сигнал", плюс Васко Кръпката и др. се инкорпорираха в най-разнообразни формации.

Всеки взимаше микрофона за малко или повече парчета.

Няма такъв тандем! Васко Кръпката барабанист заедно с Александър Филчев - Санеца, вторият вокал на БТР.

Наско от БТР каза, че за пръв път ще държи реч, макар че тя се състоеше само от няколко приятелски слова и повече пеене с Хеви Кметала.

Макар и люти конкуренти в промоутърския бизнес - когато канят западни групи, дори Фънки дойде като част от "Черно фередже". Вокално-инструменталният ансамбъл за стари градски и и леко мръсни песни доразпиля публиката от купон.

Звездата, която бе посрещната може би с най-много трепет, бе Джон Лоутън от "Юрая Хийп". Британецът нямаше сили за цял репертоар, но пък се наснима с всички желаещи.

По същата линия Цонев раздаваше автографи върху копия на книгата си, които сигурно достигнаха бройката на подписите върху прословутото му каварненско пежо.