Криминално проявени лица са празнували освобождаването от затвора на един от тях и са вдигали са шум до късно вечерта. След като им е била направена забележка от други хора, те се нахвърлили върху тях. Това обобщение направи на извънреден брифинг рано тази сутрин в "Ботунец" началникът на Пето РУ комисар Николай Василев по повод възникналото напрежение в квартала.

До момента осем души са разпитани.

"Има обаждане по телефона за нарушаване на нощната тишина. Направили сме забележка. Предполагам, от доста голямото количество изпит алкохол, празнуващите са нападнали хората, които са направили забележката. Оттам-нататък се развива конфликтът", разказа комисар Василев.

До момента няма задържани, но има насоки за лицата, които са участвали в инцидента.

Жестоката свада вкара 8 души в болница. Сред пострадалите има 13-годишно момиче, което е с охлузвания. Родителите му са разпитани и днес ще си извадят медицинско свидетелство. Друг от пострадалите е с извадено рамо. Той е бил откаран до "Пирогов".

Саморазправата станала още в сряда, когато съседи направили забележка на шумна компания в един от блоковете. Купонджиите отговорили с бой, разказват очевидци.

"В "Ботунец" има хора от всички етноси и от години те съжителстват добре", заяви кметът на район "Кремиковци" Ивайло Пенев.

Снощи над 300 жители на квартала излязоха на протест. Според старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, в квартала има напрежение, но на място има достатъчно полицейски сили.

"Обстановката е под контрол. Ще има засилено полицейско присъствие в квартала, докато не сме сигурни, че обстановката е абсолютно спокойна и не задържим укриваните лица", заяви Маринов.

Хората от квартала се заканиха, че протестите ще продължат, докато биячите не бъдат задържани.