Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай и Русия не подписаха сделката за доставката на милиарди куб. м газ, на която Москва много разчиташе, за да излезе от икономическата и политическата изолация, наложена от Запада заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

По време на преговорите двете страни не са могли да преодолеят различията за цената, заяви говорител на руския президент Владимир Путин. Но все още съществувал шанс двете държави да постигнат договореност още преди лидерът на Русия да си замине за вкъщи или по-късно на икономическия форум в края на тази седмица в Санкт Петербург, добавя агенцията.

Като компенсация обаче Путин получи подкрепа от китайския президент Си Цзинпин за кризата в Украйна. Москва и Пекин призовават за деескалация на напрежението в Украйна и за мирно и политическо решение на проблемите, се казва в изявление след срещата на двамата лидери.

Очакванията на Кремъл бяха, че в Китай ще бъде подписан договор за доставка на руския газ по 38 милиарда кубически метра на година в продължение на 30 г. Както е известно като следствие от политиката на Москва спрямо Киев, Евросъюзът вече започна да обмисля намаляване на руския газ за страните-членки и търсене на нови източници на газ, които да направят Европа по-независима от Русия. Затова и парафирането на споразумението с Пекин бе толкова важно за Кремъл.

Ключови думи

Коментари

Китайците са мъдри. Няма лесно да се вържат на Путин. Ще премислят внимателно, дали такава сделка няма да им навлече негативи.

д-р Пeтроff

Oчакван студен душ.От една срана е 4000 години мъдрост.От другата срана е империята на злото.Докато не свали цената на 250-260$ Путин няма да има сделка за газ с Китай.И като чета общото комюнике,не виждам Китай да приема позицията на Москва за Украйна.Едно утешително " сме за мирно уреждане на конфликта",като да има други,които да са за военно разрешаване...и Кремъл отчита успех.За това се награждават пропангадаторите и за това се награждават тайно.

мюрето

щом не са сключили военен договор-значи отиването на путин в китай е било напразно

StoyanA

За утеха усмивка по радиото :D

Да, ама не...

Нещо млъкнаха всички, като стана ясно, че договор все пак е подписан... А за хилядолетната мъдрост, д-р Петрофф /що ли не се учудвам, че само някой с двойно ф накрая може да изпише такива "мъдрости"/ се сетете, когато САЩ пак се опитат да дават указания на Китай как да търгува...ъхъ!..."империя на злото" - все едно слушам партийния секретар едно време!

Мужик

А бай Руснак защо не е сключил договора с рубли , а не с долари.Нали щеше Путин да прави рублата световна валута.Смешници.
 's picture

Kalina Hristova

добра новина !!!

И дано не е 1-априлска, като тази за оставката на Главния....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.