Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В групата на лидерите за "Златна палма" на кинофестивала в Кан влезоха още две ленти - "Звездна карта" (Maps to the Stars) на канадския режисьор Дейвид Кроненбърг и "Ловец на лисици" (Foxcatcher) на американския майстор Бенет Милера. Те обаче не можаха да изместят от фаворитското място на филма на турския режисьор Нури Билге Джейлана "Зимен сън" (Winter Sleep), който води убедително.

В публикувания рейтинг, правен от списание Screen "Звездна карта" и "Ловец на лисици" набраха еднакво количество точки - по 2,7 за всеки. Първи за Screen е "Уилям Търнър" на британеца Майк Лий, "Зимен сън" е втори, а "Звездна карта" и "Ловец на лисици" делят третата позиция. В алтернативния рейтинг на Le Film Francais пък "Ловецът..." изпревари "Звездна карта" и в момента заема 3-та позиция, а филмът на Кроненбърг - 5-а.

Лидер в обобщения рейтинг в двете престижни издания вече 6-о денонощия заема, както казахме, комшийският филм на Джейлан. В рейтинга на Le Film Francais лентата получи 5 първи места от 15 възможни, както и 4 втори. Тук на втора позиция е филмът "Тимбукту" на мавританския режисьор Абдерахман Сисако. 

Косвен показател за блестящите перспективи пред "Зимен сън" на фестивала стана и мощният му пробив на кинопазара в Кан - филмът вече е купен за излъчване от десетки страни по света. 55-годишният турчин Нури Билге Джейлан вече има една "Златна палма" от Кан - за филма си "Имало едно време в Анадола" (2010), както и една награда на журито от същия фест - за "Отчуждение" (2002).

 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.