Рок музиката е мъртва, или поне така смята басистът на „Ред Хот Чили Пепърс“ Флий. Калифорнийският музикант използва свое интервю, за да критикува настоящото състояние на жанра, като заяви, че той е „мъртва форма в много отношения“.

В разговор с китариста на „Пърл Джем“ Майк МакКрийди, Майкъл Балзари – Флий си припомня дните от апогея на бандата си през 90-те години:

„Просто си спомням, че бях толкова развълнуван от това да свирим с „Пърл Джем“ и „Смашинг Пъмпкинс“, защото беше страхотно време за рок музика. Често се случва, особено напоследък, да гледам на рока като мъртва форма в много отношения. Нищо общо с нас и „Пърл Джем“, аз очевидно вярвам, че сме банди, които забиват с истинска енергия“.

Флий обяснява още, че когато изразил желанието си да свири в рок банда, му казали, че е „скапан лунатик“, който „никога няма да си намери нормална работа“, като добавя:

„Беше ми все едно, това беше, което исках да правя, нещото, което значи всичко за мен, моят дом. Бил съм странно, невротично, самотно хлапе цял живот, постоянно ми викаха „педал“. Пънк рокът ми даде убежище“.

Това, казва той, маркира контраста с днешния път на рокендрола.

„В днешно време решаваш, че искаш да си в рок банда и си викаш: „О, супер, да си намеря моден консултант, адвокат и мениджър и да видим какво можем да направим. Това е страхотна възможност за правене на пари, малкия…“

През юни предстои „Ред Хот Чили Пепърс“ да издадат единайстия си албум – The Getaway.

Площад Славейков