След инфарктната загуба на Григор на старта на „Ролан Гарос“, днес българските фенове все пак имат повод за радост. Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова записа престижна и много категорична победа на старта на надпреварата в Париж срещу италианката Сара Ерани - 2:0 (6:3, 6:2). Двубоят продължи едва 80 минути и както е видно от резултата бе доминиран през цялото време от най-добрата ни тенисистка.

КРИЗАТА ПРОДЪЛЖАВА. ГРИГОР ОТПАДНА НА СТАРТА НА „РОЛАН ГАРОС“

Ерани, която е финалистка на Откритото първенство на Франция от 2012 г., показа колеблива и несигурна игра. Слабият й начален удар бе пробит цели пет пъти от българката. От другата страна на мрежата Цвети демонстрира чудесен сервис, а традиционно силният й бекхенд остана неразгадаем за нисичката италианка. Пловдивчанката, която започна на "Ролан Гарос" извън първите 100 в света, успя да сведе до минимум непредизвиканите грешки в ключовите моменти и не остави шансове на 16-ата в схемата.

В следващия кръг на надпреварата Цвети ще се изправи срещу победителката от мача между Юхана Ларшон и Магда Линет. Двубоят най-вероятно ще бъде в сряда.