Депутатът и бизнесмен от ДПС Делян Пеевски не бърза да напуска бизнеса, още повече - страната, а става едноличен собственик на фамилната печатна империя. Справка в парламентарния регистър за конфликт на интереси показва, че на 12 май Пеевски е внесъл две декларации, според които придобива дяловете на майка си Ирина Кръстева в 4 компании, като така става едноличен собственик. Промените не са отразени в Търговския регистър.

ШИФЪРЪТ НА ПЕЕВСКИ

Според документите Пеевски взима още 10% от водещата му компания "НСН инвестмънт", както и по 50% от "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" и "Балканска медийна компания". "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" не развиват дейност, но "Балканска медийна компания" е собственик на "Нова българска медийна група холдинг" (НБМГХ), която притежава вестниците Телеграф", "Монитор", "Меридиан мач", като е и собственик на други бизнеси, свързани с печат и разпространение.

През април 2014 г. НБМГХ съобщи, че е сключен договор за продажбата ѝ на компанията "Медия мейкър  лимитид" на ирландския бизнесмен Патрик Халпени, но до реална сделка не се стигна. Вместо това през август 2015 г. Ирена Кръстева дари на сина си половината от "Балканска медийна компания"., а наскоро беше освободена от ръководството ѝ.

ПЕЕВСКИ "УВОЛНИ" МАЙКА СИ