Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатът и бизнесмен от ДПС Делян Пеевски не бърза да напуска бизнеса, още повече - страната, а става едноличен собственик на фамилната печатна империя. Справка в парламентарния регистър за конфликт на интереси показва, че на 12 май Пеевски е внесъл две декларации, според които придобива дяловете на майка си Ирина Кръстева в 4 компании, като така става едноличен собственик. Промените не са отразени в Търговския регистър.

ШИФЪРЪТ НА ПЕЕВСКИ

Според документите Пеевски взима още 10% от водещата му компания "НСН инвестмънт", както и по 50% от "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" и "Балканска медийна компания". "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" не развиват дейност, но "Балканска медийна компания" е собственик на "Нова българска медийна група холдинг" (НБМГХ), която притежава вестниците Телеграф", "Монитор", "Меридиан мач", като е и собственик на други бизнеси, свързани с печат и разпространение.

През април 2014 г. НБМГХ съобщи, че е сключен договор за продажбата ѝ на компанията "Медия мейкър  лимитид" на ирландския бизнесмен Патрик Халпени, но до реална сделка не се стигна. Вместо това през август 2015 г. Ирена Кръстева дари на сина си половината от "Балканска медийна компания"., а наскоро беше освободена от ръководството ѝ.

ПЕЕВСКИ "УВОЛНИ" МАЙКА СИ 

 

Ключови думи

Коментари

плачков

При една силна любов обвързана с милиарди и зависимости на най високо ниво раздялата е като Мишо Бирата и човека на НДСВ Доктора или Луканов. Пази Боже и Г-н Пеевски и Г-н Доган и Г-н Борисов.

Ела ме ритни

Свинята на свинята майка.

Борисов говорител ли му е?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.