Цветан Иванов, свещенодякон в Стара Загора е бил пребит от трима мъже с качулки, съобщи БГНЕС. Свещеникът е на 37 години. Побоят е станал на кръстовището на ул."Отец Паисий" и "Цар Калоян".

В момента свещенодяконът е в болницата в Стара Загора в отделението по неврохирургия с 12 шева на главата, счупен среден пръст на лявата ръка и комоцио. Няма опасност за живота му. Той каза, че няма идея кои са нападателите му и че не смята с действията си да е провокирал такава агресия спрямо него. Според свещеника биячите са имали друга мишена.

Днес свещенодяконът се прибрал до дома си да обядва. Инцидентът е станал когато тръгнал да се връща на работа. Той е застигнат от трима души. Единият от тях му е нанесъл удар с твърд предмет в гръб. Свещеникът е помислим в първия момент, че някои негов приятел го поздравява, но след като се обърнал видял че в този момент замахват и го удрят още веднъж, паднал на земята, прикрил е лицето си с ръце.

Биячите са продължили да го ритат и да го удрят. Иванов започнал да вика и казал на биячите, че го бъркат с някой друг. Тогава нападателите видели лицето му и го оставили на мира, дори телефонът и портфейлът му, които са изпаднали на земята, ги подритнали близо до него.

Свещенодяконът казва, че християнската религията учи на добродетел и на любов и затова той прощава на нападателите си. Единствено нещо, което иска, е да се срещне с тях, за да разбере каква е била истинската причина, заради която е нападнат и да им каже в очите, че им прощава, защото е православен християни. Той преподава и религия в две старозагорски училища. Води се разследване по случая. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.