Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са внесли за публикуване в Търговския регистър серия от списъци, свързани с производството по несъстоятелност на банката. Документите все още не са публикувани официално.

Единият от списъците е на приетите вземания, по които не са направени възражения. В него се включват основно вложители - физически лица и фирми, които търсят от банката остатъците от влоговете над изплатения гарантиран размер от 196 000 лева, както и дължими лихми върху тях.

ОСПОРВАТ ВЛОГА НА АХМЕД ДОГАН

Това не е окончателният списък на одобрените вземания, защото ще продължи да бъде допълван. Синдиците огласиха списък на предявените вземания още през август м.г., но след това сдружението на едри вложители в банката "Ние, гражданите", атакува в съда всички позиции. Затова сега те минават през съда, който решава отново тяхното публикуване по отделни сегменти.

Сред списъка се открояват държавни предприятия и организации, които са депозирали парите си в КТБ като АЕЦ "Козлодуй" - 4,5 млн. лв., Булгартрансгаз - 60,3 млн. лв., Българрски енергиен холдинг - 14,7 млн. лв., Електроенергийния системен оператор - 5 млн. лв., Ел Би Булгарикум - 1,8 млн. лв., "Кинтекс" - 13,6 млн. лв., Летище София - 28,6 млн. лв., и други. Одобрен е и депозитът на притежаваната от Цветан Василев компания "Бромак" от 11 млн. лева. Но имуществото на ексбанкера е запорирано по иск за над 2,2 млрд. лв. от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

"Минава" и влогът на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган от 694 272,89 лева.

Това са списъците на приетите вземания:

Друг списък е този на неприетите вземания, за които е подадено възражение пред съда. В тази група са включени и някои от цесиите на депозити, както и прехващания, извършени с тях.

Последният списък е на приетите от синдиците вземания, които са оспорени пред съда. Сред тях е и искът на Фонда за гарантиране на влоговете за възстановяване на гигантската сума от 3,7 млрд. лв., които бяха изразходвани за изплащане на гарантираните депозити в КТБ.

 

Ключови думи

Коментари

Лаборант Ваню

Докато хората, които допуснаха този грабеж продължават да работят под крилото на Герб и компания в БНБ, само ще четем безмислени отчети като тези.

cool guy

По-добре е да бяхте си спестили неграмотните коментари в статията. Списъците са пак за прах в очите на публиката, защото грабежите се осъществяват сега.

Перелик

А списък с осъдените за фалита на КТБ кога? Василев и неговите съучастници продължават да бъдат на свобода, а хората платиха сметката за безочливата им кражба!

Петя

Списъци без имената на престъпниците вече отегчават.

Ива

Итересно е как истинският виновник за фалита на КТБ Цветан Василев вече 2 години не може да бъде екстрадиран в България и изправен пред съда и си прави неговите схеми както си иска и то от далече.

Мартин

А затвор за този мошеник Цветан Василев - кога ще има?!

Верониика

то хубаво ги изкарват тези списъци, ама какво от това? Какво ще се случи от тук нататък. Докладът на одиторите на КТБ го публикуваха преди 2 седмици и нищо. Цветан Василев все още се разхожда на свобода в Сърбия и си харчи откраднатите от хората пари. Мисля, че е крайно време вече по всякакви списъци и доказателства да се вземат мерки и да видим осъдени хора. В далаверата с КТБ не е само Цветан Василев. Той може да се е облажил най-много, но все пак е имал строен екип, който да му помага. Хора по всякакви държавни постове и много политици. Да не говорим и за всичките изпълнителни директори на КТБ. Всички тези хора са съдействали активно за източването на банката и са взимали добри суми в пликчета за тази скромна услуга. Много хора се видя, че са се извървели до Василев в кабинета му.

Гого

А вземете се спрете с тия списъци вече! Що не вземат да осъдят виновниците най-накрая???

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.