Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Къде са отишли парите на Корпоративна търговска банка (КТБ)? Много хора си задават този въпрос, особено на фона на постоянно излизащите нови списъци и скорошния доклад на компанията "Аликс Партнерс", в който кредитите и имената на някои фирми са малко по-добре подредени.

"Аликс Партнерс": От КТБ могат да се съберат не повече от 750-800 млн. лева

Последният анализ на проекта "Досиетата КТБ" (ktbfiles.com) на Центъра за либерални стратегии, програма "Достъп до информация", асоциация "Прозрачност без граници", е озаглавен "КТБ Топ100 - Къде са парите?", като обобщава информацията за стоте най-големи кредитополучатели на КТБ, като в първат си публикация представя десет от тях - "Партнер Лизинг", "Глас Индъстри", "Нафтекс Петрол", "Алфа Кепитъл", "Родина Пропъртис", "Интегрирани пътни системи", "Дунарит", "Инфраструктурна Компания", "Болкан Глас", и "Евробилд 2003".

Статистиката показва, че 90% от кредитите на КТБ - около 4,85 млрд. лв., са отпуснати на най-големите 100 кредитополучатели. А те в по-голямата си част са свързани с някогашния бизнес тандем Цветан Василев-Делян Пеевски.

От публикациите може да разберете кое дружество с каква цел е било създадено, както и какво се случва с него след краха на КТБ. Авторите обещават профилите на фирмите да се актуализират непрекъснато с последните развития около тях.

 

Ключови думи

Коментари

знаещ

Знам,знам.Няма нужда аватар да ми пише,че половината са собственост на Раданча

Лаборант Ваню

Ние си взехме депозитите, а вие сега се забавлявайте и четете бележките за теглене на влогове. Посоката на "разследване" също е много хубава, гонете отдавна фалирали дружества и не питайте КОЙ надзираваше тия "трансакции" на КТБ.

Митьо Гестапото

Точно така Костов и Радан отвлякоха всичко и сега се плацикат по Френската Ривиера. А ние от Библиотеката бачкаме като черни арапи да извадим такива като теб от нужника.

Kruger

До #1 знаещ: Освен това Радан Кънев е заплашил всички държавни органи и регулатори да си траят и да участват в далаверата:)

аликс

И отново, за всиичко е виновен Костов.

Аз лично го видях Радан как, към 12-12:10 през нощта, мъкнеше чувалите от площад "Гарибалди". Около десетина американски войници го охраняваха, а после дойдоха от 2-3 от някаква комисия в Брюксел и съчиниха поредния пасквил срещу българската национална прокуратура.

Мислещ по въпроса

Тази далавера е измислена от хора познаващи ситуацията, законите и възможните изходи за спасение. Няма да се върнат и толкова, колкото предполагат Аликс Партнер.Пито-платено!

Ромол

Да и аз не очаквам да се върнат сериозни суми пари. По-важното е обаче всички, които са замесени в източването на банката да бъдат подведени под отговорност и да получат максимални наказания.

Ата

Всякакви списъци, анализи и т.н., абехора прокоратурата няма ли и тя да публикува нещо. Списък с осъдените за пладнешкия обир, знам ли?

ТН

Ще я има, когато я накараме! А ние караме ли я? Не. Тогава нека да я накараме! Да накараме прокуратурата да вкара в затвора всички замесени в кражбата „КТБ“. Да се накараме на Цацаров, да му се скараме! Скарайте му се! ... Или викнете мосю Гийотин!

плачков

Само г-нБорисов излезе с чест от аферата КТБ няма един лв в банката. Той си държи парите в Люксембург и Катар. Не е на нивото на хитрия мавър.

Вероника

Това беше публична тайна, че отиват в тези фирми парите. Сега огромният въпрос е къде ще отиде Цветан Василев. Дали ще продължава да се крие в Сърбия или най-после ще отиде в затвора където му е мястото. Вече излязоха солидни доказателства по какъв начин е източвал банката и как е прехвърлял стотици милиони по сметките на негови фирми. Време е за прокуратурата да се задейства и да се започнат масови арести и съдебни производства. Василев не е действал сам. Всичките му директори, които са разписвали кредитите с пълното съзнание, че парите няма никога да бъдат върнати също с в кюпа. Те също трябва да отидат зад решетките с Василев. От тук нататък трябва да се продължи с хората във властта и по институциите, които също са получавали пари в пликчета, за да си затварят очите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.