Добре е, че президентът наложи вето на промените в Изборния кодекс по отношение на гласуването в чужбина, но това е "най-лесният за него начин", каза днес в ефира на бТВ независимият депутат Георги Кадиев.

"Трябваше да наложи вето и за задължителното гласуване, което е абсолютно противоконституционно. Един от неговите аргументи е именно противоконституционност. Целият ИК трябваше да бъде върнат", заяви той.

Кадиев смята, че начинът за справяне на проблема с нарушенията при гласуването в Турция е не да се ограничава гласуването, а да се даде право на повече хора в чужбина да гласуват, което да разводни гласовете от източната ни съседка.

Според бившия член на БСП, изборът на Корнелия Нинова за лидерка на столетницата е нещо хубаво.

"Всяка промяна носи някаква енергия със себе си", каза той.

Но заяви, че не се занимава с тези социалисти, а с други - своята нова формация "Нормална държава"

"Моята задача е да вървим с гражданите на нашата партия и да изградим нещо ляво, модерно. Аз искам партия "Нормална държава" да бъде партия на битката с корупцията."

И каза по повод евентуалното обединяване на лявото:

"Някак си не си представям, освен ако няма някаква много кардинална промяна там, да играем заедно."

Той коментира и наскоро излязлия пълен доклад на "АликсПартнърс" за КТБ, като заяви, че документът не отговаря на очакванията му.

"Очаквах този доклад да каже кои политици по някакъв начин са вътре, къде са офшорните сметки, да е направен някакъв опит да се съберат тези пари. Нищо подобно. Това е един преглед на компаниите, които са участвали в това."