Искрено се забавлявам на поредния сезон от сериала "ДСБ са виновни за всичко", този път за провала на политиката на ГЕРБ за изграждане на "динамични мнозинства" в 43-тото НС.

Това написа Радан Кънев в профила си във фейсбук.

Припомням, че ДСБ е против концепцията за динамични мнозинства от първия ден на този парламент. С огромни усилия и на цената на непоносими компромиси, постигнахме създаването на ясно мнозинство. Преговорите се водиха основно с днешния вицепремиер Румяна Бъчварова.

Кънев посочва и кой е бил против това:

От първия месец в парламента, ръководителят на ПГ на ГЕРБ г-н Цветанов се зае с разрушаването на мнозинството и заместването му с "динамични" и "тематични" комбинации. В крайна сметка - успешно.

Сега трябва да гарантира "стабилност", опрян на ДПС и ПФ едновременно. Честито. Хитрата сврака - с двата крака. Но няма начин да прехвърли отговорността на нас. Освободи ни от нея на 09.12.2015 г. (датата, в която бе бламиран "историческият компромис" за съдебната реформа и Христо Иванов подаде оставка, б.р.). От тази дата, ние сме свободни да подкрепяме или не подкрепяме единствено въз основа на ценностите и интересите на нашите избиратели.

Ако търсят "динамичната" ни подкрепа за конкретни решения - добре дошли. Но ако може, с по-малко мрънкане.