Детско тържество от Палестинската автономия се върти из фейсбук от няколко часа и събира най-малкото почуда. Повечето хора обаче са откровено възмутени, личи от коментарите.

Клипът е качен от произраелската организация StandWithUs, създадена през 2001 г. в отговор на "дезинформациите около близкоизточния конфликт".

В нега се вижда как дечицата - някои от които на възраст като за детска градина, а други по-големи, играят тържество с пиеска.

На него две хлапета, преоблечени като израелски войници, първо тероризират момченце и момиченце мюсюлмани. "Врата" с израелското знаме явно символизипра КПП - самото клипче е от Газа, пишат от StandWithUs.

Накрая идва цивилно момче, което при опита да бъде проверено от "войниците" изважда скрит нож и ги наръгва и двамата. То продължава да ги мушка дори и след като е простреляно от врага...

Всичко това става под бурните възгласи на одобрение и ръкопляскания от залата. Накрая идват оплаквачи, завиват с палестинското знаме умрелия, а възрастен мъж понася тялото на "мъченика" с тениска оцапана в червена боя.

Както си е редно за детско тържество - горди роднини (вдясно на кадъра накрая, б.р.) снимат с телефони и таблети.