Хотел на Доналд Тръмп в Рио де Жанейро няма да е готов навреме за олимпийските игри. Представители на 7 спортни федерации са го ангажирали, но преди няколко дни са били информирани, че хотелът няма да отвори врати до 5 август и трябва да си търсят друг, пише бразилският сайт "Глоб Еспорте", цитиран от "Бизнес инсайдър".

Сградата е в квартала "Бара де Тижука", където и други комплекси може да не бъдат завършени навреме за голямото спортно събитие. "Холидей ин" вече обяви, че два хотела ще бъдат готови не преди 2017 г., а първоначално са били планирани за това лято.

В непостроения още хотел на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия е трябвало да отседнат официални лица, функционери и треньори. Спортисти не са имали резервации, но това не омаловажава поредния бразилски гаф преди игрите.

До момента няма официален коментар от "Тръмп хотелс". 

А организаторите продължават да срещат трудности по всички параграфи, в това число с изграждането на спортните съоръжения. А остават малко повече от три месеца. Наскоро двама колоездачи загинаха на колодрум, част от който буквално се срина. Метролинията от центъра на Рио до олимпийското градче също е доникъде и няма гаранции, че лентата там ще бъде прерязана преди откриването на 5 август.

Има големи опасения дали домакините ще се справят с вируса "Зика", както и с бактериите в лагуните, където ще се провеждат водните дисциплини.