Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Видин е най-бедната община в целия Европейски съюз и поради тази причина вие имате много сериозна отговорност на плещите си. Идвайки насам се запитах какво ли би могло да ви мотивира да останете тук“.

С тези думи започна Слави Трифонов срещата си с обществеността на Видин. На 21 април, заедно със сценаристите Тошко Йорданов и Филип Станев, Слави беше в препълнената зала „Фестивална“, където разговаря с младите хора от дунавския град. Срещата бе излъчена в „Шоуто на Слави“ снощи.

В началото Слави сподели думите на „един велик мъж, който за съжаление вече не е сред нас“ (б.р. - Джоко Росич). Този мъж запазил образ от детството си – група врабчета, за които учителката му казала, че винаги остават тук, в България, докато другите прелетни птици отлитат на юг и идват тук само когато е топло и удобно.

БОЙКО БОРИСОВ: НЯМАМ СТРАХ ОТ СЛАВИ ТРИФОНОВ, ДА ИДВА НА ИЗБОРИ

„Ако мога дори на един човек да съм от полза, значи е имало смисъл да дойда по този път, от който щях да родя мъртва котка“, обърна се към залата Слави Трифонов, визирайки окаяното състояние на пътната инфраструктура във Видинско. „Този кмет тук е ваш служител и ако вие не го принудите да се чувства като ваш служител, ще се чувствате като негови слуги. Същото е и с министър-председателя“, добави той.

Трифонов обърна внимание върху факта, че управляващите в България непрекъснато си купуват нови коли, но не със собствени средства, а с парите от данъците: „Ние даваме тия пари на министерството на социалните грижи, да си купуват нови коли за 700 хиляди лева“.

Рецептата е да има общност

Първият въпрос зададе Милен Милчев – икономист по образование, състезател по самбо, занимавал се и с местна политика. Младият човек обясни, че е „от врабчетата“, избрали да останат във Видин и допълни, че от 32-ма души в класа му, завършили през 1999 г., само петима са останали в родния си град. Милчев разказа, че през последния мандат във Видин са се похарчили около 250 милиона лева от европейски проекти, а около 800 милиона е „погълнал“ Дунав мост, но въпреки това никой от хората в града не е усетил позитивна промяна от тези похарчени средства.

„Дали има рецепта за развитие на Северозапада, дали има рецепта останалите 32-ма души от моя клас да се върнат във Видин?“, попита Милчев.

„Рецептата е да има общност“, отговори Слави Трифонов и даде пример с история на негов приятел, купил си къща в съседство с шведско семейство, работещо в IT компания. Шведите смятали, че България е най-хубавото място на света и дори тъщата при тридневното си гостуване се убедила в това и останала при тях за два месеца:

„България е наистина много красива, но като общност не струваме, за съжаление. Представете си, че Видин е общност в някакъв бъдещ хипотетичен прекрасен свят, в който всички граждани на Видин се чувстват първо като общност, а чак след това – разделени по партии, отбори, Левски-ЦСКА, селяни-граждани, кой дошъл оттук, кой – оттам, по-бедни – по-богати…“

Според Слави в подобна общност е важно на първо място всички да са обединени от целта – „че сме от Видин, и че искаме този град да е прекрасен“.

„Тогава, като общество, ние ще положим такива усилия и ще бъдем толкова честни и почтени един към друг… Знам, че звучи утопично, но всъщност американците така са го направили“, обясни водещият.

Той обърна внимание на факта, че когато разговаря с американци или канадци, му прави впечатление, че в приоритетната им стълбица най-отгоре стои общността.

„Рецептата за спасението на Видин е рецепта за цяла България. Ако не сме общество и ако не осъзнаваме правото, което ни дава нашата Конституция, то ние ще действаме като стадо, имащо нужда от овчар, който ще прилича на Тодор Живков, на Иван Костов, на Бойко Борисов… А ние ще чакаме само да ни стрижат и ще блеем“, обобщи Трифонов.

Според него на българите ни липсва инициативност:

„Тези, които са по-инициативни, над 2 милиона, отидоха в чужбина и там спазват правилата, работят… Те носят обратно на България милиарди всяка година и това е най-големият чуждестранен инвеститор – грижейки се за близките си в България. Ако ние сме инициативни като общност, ще спечелим, само можем да спечелим. Ако не сме – позволяваме да дерибействат некадърни, непочтени, корумпирани и алчни хора“.

Млада майка от Видин изказа възмущението си от обединяването на детските градини в града и сподели, че директорът на градината, където ходи детето ѝ, не си върши добре работата. Въпреки това тя успяла да събере само трима съмишленици от родителите на над 100 деца в детската градина. Според Слави на голяма част от българския народ „ще му писне тотално“ в следващите месеци или години и тогава всичко това ще се промени, защото настоящото състояние не е добре за нас, самите:

„Не е добре да сме разделени и всеки да гледа само в собственото си канче“.

На въпрос – ако референдумът претърпи неуспех, какви ще бъдат следващите стъпки, Слави Трифонов отговори така:

„Референдум ще има, защото това е пряката демокрация, която фигурира в българската конституция“.

Според него предложението на депутатите провеждането на референдума да бъде изтеглено през август, за да има ниска избирателна активност, е продиктувано еднолично от Бойко Борисов.

ПАРЛАМЕНТЪТ ГЛАСУВА РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ

Да, ама това не е спринт и като се свърши – всичко да приключи. Това е маратон! Хората първо ще имат възможността да гласуват на този референдум, когато и да е той, което означава, че ще имат възможността да си кажат мнението. И ако не искат да гласуват, а предпочитат да си почиват, значи имат право да си почиват в едни условия, които на тях им харесват. На мен не ми харесват. И ако на други хора не им харесват, те ще направят всичко възможно. Няма да спра!“, беше категоричен Трифонов.

Тук сме. Не сме умрели. И не сме виновни

Лора от Видин благодари на Слави Трифонов, Тошко Йорданов и Филип Станев, че са дошли на среща с хората от града.

„Нас ни забравят. Ние не сме умрели. Ние сме живи. Аз съм на 25 години. Поколението ’90-’91 година, децата на прехода, децата на демокрацията – имаме всякакви прякори. Напоследък в цялата страна, в последните години, се говори за това как ние, българите, сме виновни за състоянието, в което живеем, за безизходицата, в която сме попаднали. Тъжното е обаче, че хора на моята възраст – 25-годишни, казват същото: „Ние сме виновни, наша е вината“. На мен ми е адски обидно и тъжно, защото ние не сме виновни. Аз, когато съм била на 5 години, предходното поколение т.нар. политици на демокрацията, са имали шанса да изградят една нова демократична България, една система, каквато е позната в целия свят. А те какво са направили? Ето това, което са и моите дънки – разпокъсали са нашата страна, разпарчетосали са я, продали са я. И ние сега казваме: „Ние сме виновни“. Не сме виновни, Слави! Политиците, които тогава са управлявали, са виновни!“, каза тя и допълни, че сегашните управляващи също имат голяма вина: „Те ни държат някак си глуповати, тъпи – на тях така им е изгодно. Така ни управляват по-добре. Знаеш ли, вчера четох едно проучване, в което пише, че България е на последно място в Европа по свобода на словото. 113 място от 180 държави, участвали в проучването. А през последната година и половина ние сме спаднали със 7 пункта. Това им харесва на нашите управляващи! Те са си написали законите така, че на тях да са им удобни, а на нас да не са."

ДА ПИШЕШ ГНУСОТИИ Е ЗАКОННО, А ДА ПОДАРЯВАШ ЦВЕТЯ - НЕ

После продължи:

"Аз понеже съм завършила „Връзки с обществеността“ в Журналистическия факултет, мога да кажа, че и медиите са виновни. Защото медиите, те представят точно това, което искат политиците ние да видим. Те изповядват една политическа религия. Те не работят за нас. И ни ослепяват буквално! Ние сме слепи! Моето поколение сме слепи! Съжалявам, че го казвам, но ние не познаваме един добър пример за управление, един модел, който да следваме. Аз много искам хора като мен, че и по-големи, с опит, да поемат държавата в свои ръце. Но преди малко отвън един възрастен човек ми каза „Къща без основи не е къща“. Ами да де, ама последните 25 години какви основи ни дадохте? Какви основи имам аз?!“, попита през сълзи Лора. И продължи: „Емоционална съм, защото семейството ми живее на два континента! Майка ми работи в Италия, баща ми работи и живее в Холандия, сестра ми живее и работи в Щатите, брат ми близнак работи и живее в София, а аз съм останала тук – при тези врабчета!“

Не е скапана държавата, а държавниците

Моника Джерманова, на 20 години, разказа, че е живяла в Испания.

„По-мило от собствения дом няма. По-мило от това да си тук, където си се родил, тук, където си израснал – няма! Където и да си, колкото и пари да взимаш, там – където си израснал, там – където ти е минало детството, там – където са баба ти и дядо ти, които винаги ще ти отворят вратите си да те посрещнат – по-добро от това няма! Защото в чужбина си сам“, каза Моника.

СЛАВИ: ПРЕДСТАВИХ СИ КАК ЦАЧЕВА ИДВА НА РАБОТА С КОЛЕЛО - И МИ ХАРЕСА

Според нея не държавата ни е „скапана“, а „самите ни държавници са скапани“:

„Младите хора, вместо да направят нещо, което да е за тяхно добро, те ходят, друсат се по дискотеките, напиват се и се въргалят по земята като свине от умора. Наистина един човек нищо не може да направи. Но ако се вдигнем всички, излезем от пустите дискотеки, зарежем скапаните наркотици и се вземем в ръце и се опитаме да направим нещо за себе си, за нашето поколение, за децата, които ще имаме и за внуците, които ще имаме, ще бъде много по-различно. Но мързелът, както казва баба, мъчи – не мори!“

Трябва ли ни нова Френска революция

„Как да си оправим държавата по демократичен път, при положение, че в последните 10 години всяка една от големите партии е била във властта и нищо не се е променило? Трябва ли да правим нова Френска революция, за да си оправим държавата в XXI век?“, попита Йоан, който е на 16 години.

„Да! - възкликна Слави. - Ти да не мислиш, че тая Френска революция е направена, защото някой е решил? Защото хората така са решили!“

Според него начинът, по който политическата система в България може да бъде променена, е с провеждането на референдум.

„Сега в момента се опитват всячески да го спрат, но това е една възможност на хората да променят системата. Ако се промени системата – тя ще промени всички тези недостатъци, от които се оплакваме“, заяви водещият.

Според Тошко Йорданов хубавото е, че референдумът, иницииран от „Шоуто на Слави“, не може да бъде спрян – без значение на коя дата ще бъде насрочен.

„Всеки един от нас може да си направи елементарното усилие в този ден да отиде, да повиси на опашката, защото те вероятно няма да увеличат избирателните секции, за да могат хората да висят и да се откажат. Но това е един ден в живота ви, в който трябва да отделите около час–час и половина, да направите усилието и да отидете да гласувате така, както искате. И след това решението е задължително. Всичките тия, които ние ги мразим и искаме да им хвърлим един як бой, ей така – най-искрено, всичките тия нищо няма да могат да направят, освен да плачат тъжно. Защото правилата веднага на другия ден са сменени и са сменени от всеки един от вас! Можем да обърнем държавата на обратно въпреки тях! То е ясно, че ще пречат – те са се окопали във властта, те не са ни приятели, те не работят за нас! Те работят за себе си. И какво от това, като ние в един ден можем да ги изритаме с огромен шут в г*за – от нас си зависи!“, каза Тошко Йорданов.

И магаре могат да изберат

Млада жена от залата критикува остро промените в изборния закон:

„Знаеш, че се прие промяна в Изборния кодекс. И беше гласувана тази сутрин. Която, освен, че касае датата за референдум, касае и провеждането на местните избори. Единственият мажоритарен елемент, който го има в нашата избирателна система, е при местните избори. Защото при местните избори хората гласуват за някаква личност, все пак. Освен, че гласуват и като овце за партии. С решението, което се взе и с тази промяна, вече няма да има местна коалиция и когато някой гражданин може да бъде номиниран и има желанието да направи нещо и да промени, като кмет на дадена община, той трябва да излезе или като партийна кандидатура – т.е. да бъде посочен от пожарникар, от физкултурник, да не ги изброявам натам – трябва да е от тях посочен. В противен случай не може да стане. Ами те и магаре могат да посочат. И с тази членска маса на хора, които работят в администрацията и са зависими от тях, винаги ще си ги избират, ако по някакъв начин не успеем да активизираме хората. И моят въпрос е следният – трябва ли хората да си замълчат сега, когато се направиха такива промени в Изборния кодекс, които противоречат и на нашите конституционни права? Касаят всички! Всички, които са тук, в тази зала и всички, които са в тази държава. Те не са безобидни! Гласуват се в шест без пет. Всяка година, когато има избори, се прекроява Изборният кодекс! Четири пъти досега, от последните пет години, ние си променяме законодателството преди избори. Ами, как народът без Френска революция да се справи, ако не е тайна?“

Ами, няма как, отвърна Слави и даде пример със съседни на нас държави:

„Виждате в Македония какво става. Една държава, в която съм ходил много пъти. Много неща мога да кажа за Македония и за македонците. В случая ще си замълча, защото те показаха друго гражданско поведение. Или Румъния – друга наша съседка. Това, че се случи един пожар в една дискотека, беше поводът, който накара румънците да излязат напред и да си променят управлението и да променят много съществено системата си. Да не говорим за един куп политици, които влязоха в затвора за корупция. В България няма нито един такъв политик.“

На въпрос на дамата как да станат нещата, след като законите се правят така, че да са удобни на властта, Слави Трифонов отговори, че в Румъния хората не са излезли „по някакви закони, да ги изръшкат“. „Ами, ще излезем на улицата“, беше увереният отговор на жената, задала въпроса.

„Ето, затова е правилен примерът с Френската революция. Това е начинът“, каза Слави и добави: „Ако не може с мира – със секира.“

Слави ще мисли за партия

Той обеща да помисли над предложението, зададено от същата дама с думите: „Искам да се замислиш – ти и твоите колеги, (…) в края на краищата нашите политици ни предлагат единствения начин да променим системата – чрез партия. Ами, като искат партия, да получат партия!

На въпрос от млад мъж от залата – ако има една вълшебна пръчка, какво би променил в хората, седящи срещу него, Слави сподели, че винаги когато се е изправял срещу някаква трудност или проблем, най-много се е страхувал от страха:

„Нещото, което най-много ме е възпирало да погледна на себе си положително, е да не би случайно да съм страхливец или лузър. И ако имах такава пръчка, щях да махна от вас страха. Защото страхът е инстинкт за самосъхранение, но от друга страна той е блокираща система у всеки един от нас, която не му позволява да се реализира, да бъде уважаван и т.н.“

След като разграничи здравословния страх от това човек да е страхливец, Слави се обърна към присъстващите:

„Не бъдете страхливци, скъпи приятели! Ако си страхливец, рано или късно ставаш наясно, че се страхливец и така изпадаш в неуважение, завист, интриги правиш, обвиняваш други, гледаш себе си да не обвиняваш, а така няма да живеете пълноценен живот. Ще живеете пълноценен живот, ако не сте страхливци. Пожелавам ви го най-искрено!“

18-годишната Йоана зададе въпрос на Слави дали смята, че хората, останали в България, са смелите хора.

„Смелостта има различни лица. Мисля, че смелост е и за тези хора, които са решили да поемат по друг път и да поемат тази отвратителна тежест на носталгията. Смелост е и на един от преждеговорившите, който въпреки четирите езика е дошъл в България, смелост е и на госпожицата, на която семейството й е на два континента.“ – отговори Слави Трифонов.

По думите му смелостта има много лица и е „от значение за личността, която е смела и за хората, около нея“.

„Не е задължително да останеш във Видин, за да си смел. Както и не е задължително да отидеш в чужбина, за да си смел. Задължително е когато пред теб има предизвикателства, ти да погледнеш с гордо вдигната глава, без да се страхуваш, и да бъдеш морален. Смела или страхлива ще те направят решенията, които ще вземеш и ти сама ще го разбереш. И ти пожелавам да си смела!“, каза още Слави.

Видинчанинът Борислав започна изказването си с предложение за крайни мерки срещу политиците:

„Време е да наритаме боклука и да го наритаме там – в едно уютничко сметище, дето да си смърдят само помежду си и да не ни пречат да живеем нормален живот.“

След това Борислав заяви, че „видинчани не заслужават и не са виновни за съдбата си, защото не те отрязаха университета от Видин, не те отрязаха скоростния път на Видин, не те отрязаха скоростния жп път за Видин, не те навремето закриха летището си.“ На забележката на Слави Трифонов, че видинчани сами са си избрали управниците, Борислав отговори, че вотът, особено на местните избори, е бил платен и не е бил на видинчани.

„Защото не ние плащахме и не ние гласувахме по този начин. Защото тия, които прибягваха по урните накрая, в 6 без 15 до 7, нито бяха от Видин, нито пък изказваха местната воля. И това е време да се промени! Защото ми омръзна да ни управляват такива, дето наистина заслужават да са във вашите скечове“, обърна се към Слави Борислав. Видинчанинът заяви, че местните управници могат да дадат много материал за осмиване във вечерите на северозападната култура в „Шоуто на Слави“. Борислав обаче се надява да се показват и добрите хора на Видин. „Не сме умрели – наистина!“ – завърши той.

Пространен отговор от страна на Слави Трифонов провокира следното изказване на Тихомир Драганов:

„Да си дойдем на думата. Тука са нещата да влезеш в политиката, колкото и да го увъртаме, натам отиват нещата.“

Слави Трифонов заяви, че няма мечти да влиза в политиката и не смята, че обратното би било панацея.

Пари, слава, власт

След това той се обърна към Тихомир и сподели, че през времето е преценил как му действат трите „ужасни дявола, които върлуват сред хората – пари, слава, власт“:

„Аз съм бил толкова беден, колкото да мога да си купувам на ден да ям една шкембе-чорба с пет хлебчета – това е истина. Така беше – сега имам пари да си купувам почти каквото искам, да се грижа за хора, да помагам на други хора. Не съм си го мечтал, но така се случи. Слава? Да ти кажа честно, винаги съм си мечтал за това да живея някакъв стойностен живот, преди години говоря. В крайна сметка, когато започнах да върша тая работа – славата дойде заедно с работата, която вършех, а не като цел. Но аз съм много известен – да, аз съм адски известно копеле и това не е нещо, което аз го разглеждам като някакъв наркотик и ми е супер, разбираш ли. Седя тук пред вас и си казвам: „Е, вижте, всички ме познават!“ – не! Това е по-скоро като отговорност. Всеки ден при мен идват хора, само защото съм известен, търсят помощ – на когото мога – помагам. Славата е много странен тест и дявол. Власт? Виж, имам власт над някакви хора, имам и някаква власт, която по-скоро бих я нарекъл влияние. Но тоя вид власт, която, да речем, има един политик – нямам. Нямам и такъв стремеж. Властта е най-зловещата отговорност от тези три дявола – пари, слава, власт. Ако аз правя нещо подобно, бих го направил, защото това е средство и това е нещо, което ще има ефективен резултат от него. И съм напълно откровен с тебе. Ако това средство е необходимо, аз ще го направя. В момента не виждам такава необходимост. Виждам хора, които ми казват: „Ти защо не вземеш да се занимаваш с политика?“, като – „Ти защо не вземеш да ни оправиш?“ – Това да дойде някой да те оправи, скъпи приятелю, няма да стане с някакъв човек, който ще дойде да го оправи. Един човек може да е средство, аз така го разглеждам, че напоследък говоря с поговорки: „Една птичка – пролет не прави“.

Слави Трифонов заяви още, че хора от неговия екип често му натякват, че трябва да влезе в политиката. Според него обаче, едно е да събереш 50 000 души на концерт, съвсем друго е да събереш толкова на „концерт пред парламента“ за подобно нещо. Накрая Слави отново се обърна към Тихомир: „Аз съм отговорен човек – наистина! Не съм страхлив – наистина! Ще направя това, което е необходимо – наистина! По-ясен отговор от този не мога да ти дам – наистина!“

ТУК МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ РАЗГОВОРА НА СЛАВИ И ЕКИПА МУ С МЛАДЕЖИТЕ НА ВИДИН

Коментари

лимпида

от зле по зле. Както е тръгнало май ще съжалявам за Борисов. Идва нагло, невежо, алчно, безпардонно, свръхманипулативно, примитивно, необразовано, мачкащо по пътя си, нетърпящо друго мнение, чалгарско, поколение тип Слави Трифунов. Да, нещо ми подсказва, че времето малко поне опитоми Борисов, но човек от типа Слави Трифонов, човек с вълчи апетит за власт и нула способности да я упражнява вече си е напаст.

а,сега накъде?

В държавицата Чалгария е така!Бойко,Цветанов,Славчо,Динко,Перата...едни и същи индивиди,с различни обществени позиции...за сега!Батальона се строява!ГнЪс!

DLP

Ако тези млади хора, които са присъствали на мероприятието на чалгара са бъдещето на България, то аз се радвам, че не живея там. Колко трябва да е прост човек, за да повярва на един чалгар и примитивен човек като учиндолксия тип.

Avatar

Малко ли гамени повярваха на Бареков? Включително и дърти такива. А уж с възрастта се помъдрявало...

haha

поредното мюре популист. нищо не става от плешивия, само да говори на селския мегдан на най-простите селски тарикати.

тъжнооо брате, тъжно

така е, ако всички се свеждаше до нето, ама с избиратели зад гърба си и лайното може и да замирише на Диор.

„Рецептата е да има общност“ смачка "Манифест...". Не защото е Слави, а въпреки, че е Слави.

БАТ СЛАВИ

Който е за Слави и бат Бойко, да си сложи бурка! Чалга политиката не е по различна от чалга царчето!

Развеселен

не е красиво да се говори за Френската революция, която е един кървав метеж

Иван55

"БОЙКО БОРИСОВ: Няма значение. Гласувано, негласувано. Ние имаме очи и уши за това, като хората се притесняват. Чуваме ги!" - от стенограмата на срещата на управляващите "Референдумът на Слави все пак ще бъде с изборите" п.с. "Свобода е правото да говориш, демокрация е когато те чуват" /В. Седларска/

"София. Депутатите отхвърлиха на второ четене промените в Изборния кодекс, с които се предлагаше недопускането на провеждане на избори и гласуване по национален референдум в един и същи ден, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Така в сила остават правилата в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, според които президентът в срок до един месец от обнародването на решението на Народното събрание за произвеждане на референдум, определя датата му, която не може да е по-рано от два и по-късно от три месеца от датата на обнародване на решението на парламента. Тези срокове обаче не се прилагат, когато в едногодишен срок от датата на обнародване на решението на Народното събрание за провеждането на допитване на народа се произвеждат и национални избори. В този случай националният референдум и изборите ще се произвеждат задължително на една и съща дата. Законът задължава денят, в който ще се провежда референдумът, да бъде неработен." /Фокус/

лимпида

когато Господ иска да накаже някого той му взима ума.

Мхм

Щом тъпак като Боко може да стане премиер, що и Славуца да не може?

Н.Бареков

Виждам достоен заместник в лицето на Сл.Трифонов. Каза ми, че засега изчаква с обещанието за нов таблет за всеки българин. Тези, които аз раздадох, вече са започнали да се развалят и хората искат нови!

Нещо става

ПИК пишат унищожителни статии за ДПС и Пеевски. КлубЗ заебаха Радан и рекламират Славуца. Трансферния период за журналистически подлоги е отворен.

Сл.Трифонов

Обещавам, ако спечеля изборите, да променя държавното устройство и вече да няма премиер, а триумвират и ще поканя Б.Борисов и Н.Бареков за съпремиери. Заедно тримата сумарно ще имаме IQ=180 и ще сме най-умният премиер в света!

Но ще трябва за изолирате цецо, щото неговото айкю е отрицателно.

Не-да

Аз си мислех, че след Бареков, турнето с Нешка и стихчето на бабите от Забърдо, няма да има по-голямо мъжко падение, но имало. Вижте го на снимката тоя шмръкльо и се запитайте що е това БТВ, което от 15 години ни обяснява, че е "повече от телевизия". Оказа се партийка!

Лика-прилика са с Бойко!

Недоумяващ

Абе, кога най-сетне в тая държава ще започне всеки да върши само и единствено това, за което става и,което му е работа? Пълно е с пенкилери... И въодушевени въодушевители...

С какво продължи Слави след "Ку-Ку" и "Каналето"? Докара чалгата, за да печели, разврати младежта с "Едно Ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен", с бисера " За крадец не ставаш, сине, ти си будала!" Акълът ли му е дошъл, или е набарал друга ниша? Късно е чадо, не ти вярвам, даже и да говориш верни неща.

Слави

Разврати :) Сериозно...:) Тъпа ГЕРБЕРСКА свирка..

Новият

Сега разбрахте ли защо умишлено не се реформира образователната ни система! Като е тъп народът, ще гласува за тъпанари!

дианка

ей тъпанар, смени си ника че остаря!

в такт

Раздавайте виолите!- Някой си изкряска и звуци фалшиви тръгнаха завчаска...

Случайно ли е, че Славчо се е насочил към публика, която се е раждала, когато той пееше "Тайсън кючек"?

айде пак

Др. Трифонов, верваме Ви!

viola da gamba|

Ако се съди по снимките, това са хората на Бареков. Даже и снимката с бършещо сълзите си момиче е copy/paste!

само да питам

clubz,ама вие сериозно ли?

Какво интелигентно излъчване

Какво интелигентно излъчване има г-н Трифонов! Какви мъдрости се раждат в тази лъскавиня. Блести с цялата си прелест и човек се чуди, защо ходи неприлично облечен и прилича на скинхед. Колко пъти е занимавал тв зрителите с това, обувките с чорапи ли ги обува, или на бос крак. Ето такъв му е и рефендума, и аудиторията, и предаването, такова е и почти всичко, излязло от вечно ръсещата елементаризми негова уста.

Шоуто му е най-кичозното предаване в българския ефир. Вижте само емблемата му - меч ли е, щит ли е не знам, абсолютен кич и парвенющина. Прославеният му балет от години е на едно и също ниво, цицорести балерини с перушини, и на това му вика изкуство? Как пък малко не си разнообрази предаването. Само простотии, цинизми и чалга. И същият този тръгнал да възпитава и да се прави на ментор сред младите. Хората гледат и чужди шоупрограми и сравняват. А той продължава да се мисли за велик артист. Явно усеща, че се е изчерпал и търси ново поле за изява.

moni

Трябва много млади хора, а не дърти комунисти , руско ченгета ,подставени мутри- олигарси, псевдо професори. Трябват млади хора!

Лили

Няма значение кой е събрал подписите за референдум. Важното е ние да си кажем мнението, а политиците да слушкат мнозинството!

мими

Има значение- който събира подписите, той определя въпросите...

ники

Слави е мулташка мутра и то много тъпа.

Мен пък Слави ме кефи. Бърка им в здравето. Браво, пич

Будa

Македонски фантазии: Борисов щял да обединява България и Македония в обща държава България се стремяла към заграбване на цяла Македония или поне източната и част

Това за здравето не трябваше да се споменава. Нали знаете за къщата, обесения и въжето? Не знаете? Ами научете нещо, де!

Тaков

В измененията в ИК тъпотата властва, а истерията сочи пътя измененията в ИК , тъпотата властва.

Помaгaйте другaри

Премиерът в дрaмa как да не изглежда "тъпак" и победен от Слави

Гледах предаването

Рядко в близките години е имало смислени събирания ,а това беше. Дали младите ще запомнят думите на СЛАВИ или на ортака на пашата ..мутрата БОЙКО ,че ще дава пари за пътища във Видин.

евала Слави, че се вдигна до чак до Видин и уважи тези забравени от държавата млади хора!

И младежите са страхотни, умни деца, личи им. И Слави се държи мъжки. За всички е ясно, че се е ориентирал към политическа кариера. Нямам нищо против, стига това да хвърли камък в блатото. И да изплиска всички ненаяли се търтеи.

Нали и за Бареков така говорехте... Така изплиска търтеите, че чак у Брюксел отиде. Бившия приятел на Слави Росенчо Петров, и той милия нещо заглъхна. И тримата от един дол дренки. На приказки го докарват, а иначе кръгли нули. Шоумен да прави политика е опасно да не стане трагедия.

Ама гербавите тролове яко са се напрегнали гледам.

Николов

Само партийно увредения човек не може да съзре огромната болка на тия прекрасни млади българи за състоянието на собствената им държава. Но аз съм оптимист. Идва времето на българските врабчета ,които ще изкълват корумпираните каквиди на днешната власт.

Референдумът на Слави е референдум на Президента с "гарнитура". Слави премиер или президент е друга песен, която сега се пее от тези, които скопиха референдума на Президента. Ключът е "мажоритарни избори".

гарга рошава

А сини комунисти и червени кратуни не са се напрегнали, така ли! Огромната болка всички я виждаме, Николов, завърършили са масови комуникации /пиар лъжци/, журналистика /лъжци на повикване/, публична админитрация /чиновници бюрократи/ и плачат! Времето на врабчетата наистина иде, защото те не са сред прелетните бегълци и са си тук. Никакъв референдум, шоу, пропаганда или концерт, не може да прикрие факта, че каквото е свързано със Слави смърди!

Към Видин

И френска революция трябва и гилотина , а вероятно и възстановяването на Видинското царство ( да го наречем независима провинциална власт). Права е девойката - няма основа. Като ГИЛОТИА, нека да се почне с референдума ,а успоредно и паралелно се овладяването на президентската власт. Втори референдум и отнемане властта на СОФИЯ, няма да се питаме КОЙ има офшорки ,КОЙ има къщи някъде по Витоша? София е станал паразитен град в който има само администрация и магазини. Той не произвежда нищо смислено за България ( оставям настрана културни институции ...единственото добро. Избираме си малко градче за столица ...и така подменяме "окопалата се слуги" на МАФИЯТА. Преместваме няколко възлови неща в това градче. Парламент ,съд, прокуратура ...и прочие, разбира се в малки и скромни мащаби. Разхвърляме реалната власт по провинциите ....и обезсмисляме останалите държавни агенции...и прочие глупости. Държавните пари естествено в провинциите ,много малка част на централната власт ...за регулация на диспропорции. Въпроса е ИЛИ -ИЛИ . България не може да си позволи такава огромна администрация и такава огромна централизация ,която произвежда корупция в ОГРОМНИ МАЩАБИ. София благоденствува върху от изсмукването на България. Вече няма какво да се смуче . България стана географско понятие.

Така е

София трябва да бъде "разрушена властово"! Стабилни основи са новите , в София всичко е изгнило от корупция.

Динко от Ямбол след 10 години!

Акъл на стълбите

1396 – пада Видин, столицата на по-малкото българско царство, Иван Страцимир е отведен в плен и удушен в затвора в Бурса. Годината традиционно се приема за падане на Видинското царство! Видинско царство (1369 - 1396) На 17 февруари 1371 г. умира цар Иван Александър. Всеки от двамата му наследници - Иван Срацимир и Иван Шишман, смята себе си за единствен законен владетел на Българското царство и не признава правата на другия. Стига се до окончателно отделяне на Видин от останалите български земи и обособяването на Видинско царство. Иван Срацимир се титулува "В Христа Бога верен цар и самодържец на всички българи и гърци" - титла, наследена от баща му. Същата титла носи и неговият полубрат в Търново. Липсват сигурни сведения за военен сблъсък между Видинското и Търновското царство, но се предполага, че София е била първоначално владение на Иван Срацимир, а през 1373 г. е преминала в ръцете на Иван Шишман.

За какъв ни трябва София ?

Софийски вилает да бъде изваден от България. Не си спомням/чел нещо добро и свястно да се случило там! Ако все пак остане ...трябва да е с ограда,защото оттам тръгват много зарази към България.

Много трогателно е изброил злодеите: ТЖ, Костов и Борисов. И е пропуснал ангелите: Луканов, Виденов, Доган.

Kaput

Както стана ясно, че Капута загроби 330 млн. в ТВ7, с обещанието да свали Бойко, скоро ще стане ясно, колко милиона е прибрал Слави за същото!

Вашата

Мафиотска групичка вече е згробила България с 16 милиарда. Колкото за КТБ , Сашо...Сталийски, кажи си колко сви от цесийките ,заедно с онзи свидетел ...и колко делнахте с БУДА?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.