Служител на "Епъл" е бил открит мъртъв в централата на компанията в Купертино, Калифорния, в четвъртък, съобщи Ройтерс. Местни медии съобщават, че трупът е бил с огнестрелна рана в главата, а край него е било намерено огнестрелно оръжие. На пресконференция сержант Андреа Урена от областния шерифски офис съобщи, че са получили сигнал за инцидента в 8.35 ч. сутринта местно време.

Когато служителите са пристигнали, те са открили мъртъв мъж, казва Урена.

Последващото разследване е установила, че няма други засегзасегнати. Вярваме, че това е изолира инцидент, който не е поставил в риск друг от офиса или гражданите, казва тя.

Аутопсията предстои да установи причината за смъртта, но по всяка вероятност става дума за самоубийство, защото полицейските служби не издирват никого за връзка с инцидента.

Местният сайт "Сан Хосе Мъркюри Нюз" съобщава, че мъжът е открит в конферентна зала с рана в главата, като публикува и аудиозапис от полицейските диспечери, които са получили съобщение за нещастния случай.

Но на пресконференцията Андреа Урена отказа да коментира тази информация.

Разтърсени сме от трагичната загуба на нашия млад и талантлив колега. Споделяме искрени съболезнования на неговото семейство и хората, с които той работи в офиса, гласи официално съобщение на "Епъл".

В четвъртък "Епъл" съобщи за първия спад в продажбите на iPhone и първия си спад в приходите за последните 13 години.