16 май се превръща в един наистина специален ден за най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Освен, че днес е рожденик българинът има и още един много сериозен повод за празнуване. За пръв път в кариерата си Григор се класира за полуфиналите на турнир от престижната категория "Мастърс1000”. Хасковлията постигна това след като в двубой от ¼ финалите на турнира в Рим поведе със сет (6-2) аванс пред едно от големите имена в световния тенис Томи Хаас, а в почивката между сетовете 36-годишният германец се отказа поради болки в рамото и прати Гришо напред в надпреварата.

Освен класиране за полуфиналите, успехът донесе на първата ни ракета и чек за 135,480 евро и 360 точки за ранглистата, които към днешна дата му отреждат №12 в света.

Следващият съперник на българина ще бъде определен по-късно тази вечер от сблъсъка между световния номер 1 Рафаел Надал и шотландеца Анди Мъри.

Работният ден за Григор все още обаче не е приключил. За топтенисистът ни предстои ¼ финален мач и на двойки, в който в тандем с Лукаш Росол ще се изправят срещу Марин Чилич и Сантиаго Гонсалес. Срещата ще започне след около час.