Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Барак Обама призова младите британци да отхвърлят „песимизма и цинизма“ и да „знаят, че напредъкът е възможен и проблемите имат решения“.

В Лондон той каза: „Погледнете подробно и по-оптимистично историята“, предаде Би Би Си.

Тази сутрин президентът на САЩ посети театър „Глоуб“ и наблюдава сцени от „Хамлет“. Поводът е 400-годишнината от смъртта на Уилям Шекспир.

Вчера Обама предупреди, че Великобритания ще се озове „последна на опашката“ за търговски споразумения със САЩ, ако напусне Европейския съюз.

Думите му ядосаха привържениците на напускането на ЕС. Лидерът на Партията на независимостта Найджъл Фарадж го обвини, че говори „по заповед“ на премиера Камерън и че „унижава Британия“. Консерваторът Лиъм Фокс коментира, че възгледите на Обама „нямат значение“.

ОБАМА: КАЗВАМ ВИ КАТО ПРИЯТЕЛ - ЕС ПРАВИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОЩЕ ПО-ВЕЛИКА

Попитан с какво ще запомни своите два мандата, които изтичат след по-малко от година, Барак Обама отговори в Лондон, че това е на първо място реформата в здравеопазването.

„И това, че спасихме световната икономика от голяма депресия, това е доста добре“, добави той.

Барак Обама е на тридневно посещение в Обединеното кралство. По-късно той ще се срещне и с лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин.

Намесата на Обама по въпроса за бъдещето на Великобритания в ЕС идва няколко седмици преди насрочения за 23 юни референдум.

По време на съвместната си пресконференция с премиера Дейвид Камерън в петък, Обама каза, че САЩ „искат влиянието на Великобритания да расте – включително вътре в Европа“.

"Обединеното кралство е в най-добра форма, когато помага в лидерството на един силен Европейски съюз. То предава силата си на цяла Европа. Не мисля, че ЕС ограничава британското влияние по света – увеличава го!“

Снощи Барак и Мишел Обама бяха на гости на принц Хари и Кейт Мидълтън в двореца Кенсингтън. Кралското семейство разпространи снимки на Обама с най-малкия престолонаследник – принц Джордж, който днес празнува имен ден.

 

Ключови думи

Коментари

Развеселен

бих искал да попитам президентът Обама дали би подкрепил САЩ да стане част от ЕС в сегашния му вид

принц Хари и Кейт Мидълтън ?!?!! На снимките се вижда Уилям, а не Хари, който няма логика да посреща Обама с жената и децата на брат си. Голяма каша

отчаян

САЩ не може да стане част от ЕС заради някои особености на континентите по земното кълбо.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.