Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Росен Плевнелиев подписа за България Споразумението от Париж на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, предаде БГНЕС. Това стана на официална церемония в залата на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

„Горд съм да потвърдя ангажимента на България за постигане на общите цели с подписването на този исторически документ. Сега всички ние трябва да предприемем решителни действия за скорошното му ратифициране и прилагане", заяви Плевнелиев в изказването си на пленарното заседание.

Той определи Споразумението от Париж като „решителна стъпка към нисковъглеродно бъдеще, от която няма връщане назад".

„Чистите технологии вече са достъпни. Заедно с намаляването на въглеродните емисии, ще бъдат постигнати положителни промени във всички ключови сектори - енергетиката, транспорта, горското стопанство и използването на земята, водите и отпадъците, земеделието. Ще въведем природосъобразни средства за производство с цел опазване на околната среда и осигуряване на напредък, работни места и по-добро бъдеще за всички", прогнозира Росен Плевнелиев. Той изтъкна значителните постижения на България през изминалите 20 години.

Страната ни е една от малкото със собствен закон за ограничаване изменението на климата. Подготвя се и Национална стратегия за адаптация и план за действие за въвеждането й за периода до 2030 г. В процес на разработка е и нова Енергийна стратегия до 2030 г., която да гарантира успешен преход към „чисти" технологии.

Плевнелиев припомни, че като член на ЕС България има правно обвързващ ангажимент до 2030 г. да редуцира емисиите вредни газове с 40% спрямо нивата от 1990 г.

„България твърдо подкрепя Европейския енергиен съюз и общата политика на енергийна диверсификация, либерализация и енергийна ефективност. Заедно с нашите съседи, работим за подобряване на енергийната ни свързаност и за увеличаване на ефективността на енергийните мрежи с цел създаването на общ регионален енергиен пазар", допълни държавният глава.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

"Плевнелиев припомни, че като член на ЕС България има правно обвързващ ангажимент до 2030 г. да редуцира емисиите вредни газове с 40% спрямо нивата от 1990 г." -- ще припомня на неукото лекенце на Рапона Рошльо Подчехлюв, че (1) не става дума за 'емисии на вредни газове', а на парникови газове и (2), че благодарение на ядрената енергетика и на това, че индустрията в България беше нарязана почти изцяло за скрап и разпродадена от неговите аверчета-'бизнесмени', България е изпълнила този ангажимент отдавна. Най-големият източник на въглероден двуокис в момента е плямпането на политиканстващите неграмотници като Рошльо и автопарка на НСО, който ги обслужва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.