Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Татяна Москалкова - генерал майор от МВР, бе назначена за омбудсман на Руската федерация, предаде Нюз.ру. 323-ма депутати подкрепиха кандидатурата на Москалкова, която е депутат от партията "Справедлива Русия".

"Правозащитната тема започна активно да се използва от западни и американски структури като оръжие за шантаж, заплахи, опити за дестабилизация и оказване на натиск върху Русия", заяви тя пред парламента след избирането й.

И обеща за защитава руснаците не само в страната, но и зад граница и да издигне престижа на омбудсмана на световно ниво.

"Трябва да се намерят механизми на противодействие срещу използването на човешките права като поле за конфликт на интереси и нападки срещу Русия. Ние знаем колко неистини прозвучаха около Крим и Украйна. Важно е пълномощникът по правата на човека да може да защити не просто един човек, но и системата от ценности в Русия", каза още тя.

Преди да стане депутат, Татяна Москалкова бе началник на правното управление на руското МВР. Тя е наа 60 г. и има звание генерал-майор от полицията. Доктор е на юридическите и философските науки.

Избирането й за омбудсман не будеше никакво съмнение. Кандидатурата й бе съгласувана с партията "Единна Русия" на президента Владимир Путин, която реши да де издига свой човек за поста. Част от шестимата съперници на Москалкова оттеглиха кандидатурите си още преди гласуването.

Изборът на жената генерал предизвика недоволството на редица руски правозащитници.

Като депутат Москалкова е гласувала цяла поредица закони, които по най-груб начин нарушават правата на човека, отбеляза председателят на правозащитния център "Мемориал" Александър Черкасов.

Водачът на движението "За човешки права" Лев Пономарьов припомни, че Москалкова предложи миналата година в парламента МВР да си върне името ВЧК. Това е съкращението на създадената от болшевиките Всесъюзна извънредна комисия (известна още като Че Ка), създадена като орган на диктатурата на пролетариата и извършила репресии срещу милиони невинни хора.

Ключови думи

Коментари

ДС

Българските офицери и воини поздравяват руските офицери и воини за проявена доблест в защита на човешките права! Ура! Ура! Ура! Да живее вечната дружба между ДС и КГБ.

анонимен

Всеки 3-ти руснак в зряла възраст е от лейтинант нагоре,останалите двама редници.Каква сила,каква мощ.

Много вожд, малко индианец...

Много вожд, малко индианец...

Kozon

Кой друг освен полицията/милицията познава по-добре нуждите от права на обикновените хора и решително ги защитава? Да зивеят Путин, Сталин, Хитлер, Тодор Живков, и всички останали, които са осъзнали тази истина и са я превъплътили в дела!

Оценител

Е те сега разбрах , че в Русия имало "система от ценности"! Само като я погледне човек и се вижда къде й е ценностната система-между краката.

начо

къф е тоя травестит

въх

Който и откаже получава еднопосочен билет за секретно място.

тука е така

Те се има Москалйова,ние си имаме Манолкова

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.