Григор Димитров за първи път доведе в България новия си треньор - аржентинецът Франко Давин. Тази сутрин първата ни ракета тренира на кортовете в комплекс "Малееви" в София, а малко след това се отправи към родния си град Хасково.

За 17:00 часа е насрочена церемонията в която Гришо ще стане почетен гражданин на Хасково. Председателката на общинския съвет Таня Захариева ще връчи званието на Димитров. Очакват го много подаръци и изненади. След това полуфиналистът от "Уимбълдън 2014" ще изнесе открит урок за малки тенисисти на кортовете на своя баща. И в момента върви подготовка за събитието, чакано с нетърпение от много съграждани на най-добрия ни тенисист.

Григор Димитров използва близостта до мястото на следващия си турнир - Истанбул, за да се прибере за кратко в България и да получи ключа за почетен гражданин на Хасково. Той не си бе идвал от края на края на миналата година година, когато игра демонстративен мач с Гаел Монфис в "Арена Армеец".

Димитров вече традиционно участва в надпреварата на клей край Босфора. Франко Давин му стана треньор през миналата есен след раздялата с Роджър Рашийд.

Очаквайте подробности от церемонията в Хасково.