Председателката на Народното събрание Цецка Цачева (ГЕРБ) и независимият депутат Георги Кадиев отново влязоха в задочен спор по темата кой и защо е номинирал арестувания за корупция шеф на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов.

Парламентарната шефка обяви пред Би Ти Ви за пореден път, че не познава въпросния Цветанов, въпреки че и двамата са от Плевен.

"Плевен е голям град, над 100 000 души.", обяви тя и декларира, че е виждата Цветанов само веднъж на публично мероприятие в града през 2014 г. 

Цачева нарече "лъжа и манипулация" твърденията на Кадиев, че именно тя стои зад номинацията на арестувания шеф на автомобилната администрация. По думите й подобен тип манипулации се появявали, когато някой реши да прави "нови политически проекти" и да печели дивиденти с неистини. Но не назова политическия проект на бившия социалист "Нормална държава". 

ЦАЧЕВА КЪМ КАДИЕВ: НЯМА ЛОШО ДА СЕ ВИДИМ В СЪДА

Още когато Цветанов бе арестуван след спецакция, Кадиев обяви Цачева за негов покровител. Тогава тя заяви от парламентарната трибува, че може да го даде под съд. Днес обаче на въпрос дали ще сезира Темида срещу бившия социалист, Цачева каза само:

"Смятам, че това е личен въпрос, който не засяга широката общественост".

Малко по-късно Кадиев реагира на думите на парламентарна шефка със статус във Фейсбук:

"Цачева щяла да ме съди. Плаши гаргите. Цачева не била номинирала шефа на ДАИ и го била виждала само веднъж в Плевен. Лъжа. Вече казах, че познавам човек, който заедно с Цветелин Цветанов е бил при нея в парламента още през 2009-2010 г."

Депутатът твърди още, че и Цачева, и депутатът Владислав Николов и целокупният ГЕРБ-Плевен "са съучастници", знаели са кой е Цветелин Цветанов и какво е било миналото му, но са го лансирали.

"Забелязвате ли, че никой не казва кой е номинирал Цветанов?", пита още избраникът, след като миналата седмица ресорният минитръ Ивайло Московски обяви, че неговата номинация е била тази на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.