Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управляващи и опозиция проведоха "хибридна" война в парламента по тема, свързана с Русия. В "казус бели" се превърна предложението на БСП парламентът да дебатира и да гласува проект за решение за необходимостта от насърчаване на междупарламентарния диалог и сътрудничество между ЕС и Русия. В решението е записано премиерът и външният министър да предложат на Европейския съвет всички руски парламентаристи да бъдат извадени от санционните списъци на ЕС, като се договори и реципрочно действие от страна на Русия.

Дебат по същество нямаше, но през целия ден с различни процедурни хватки управляващите се опитваха да не се стигне до тази точка, докато социалистите правеха всички възможно това да се случи. БСП внесе предложението си, възползвайки се от текста от правилника, в който е записано, че на всяко първо заседание от месеца всяка парламентарна група може да внесе по една точка в дневния ред, която се приема без дебати и гласуване. Ротацията обаче повеляваше точката на БСП да бъде трета за днес.

Предходната точка бе внесена от ГЕРБ и касаеше промени в Закона за държавния служител. Дебатите по тази точка продължиха необичайно дълго и свършиха няколко минути преди 11,30. Тогава дойде време за почивка, след която в 12,00 трябваше да почне парламентарния блиц-контрол.

Все пак соцдепутатът Кристиян Вигенин успя да вземе думата за кратко преди почивката.

"Преиграването с тези санкции не помага на никого. Призовавам ви в името на самоуважението към нашия парламент, България да изиграе важна роля, да направи първа крачка", каза Вигенин.

Той предложи почивката да бъде отложена или дори отменена, за да може решението да бъде гласувано. Зам.-шефът на парламента Димитър Главчев, който водеше заседанието, обясни на Вигенин, че това е много трудно за реализиране. Той все пак подложи на гласуване предложението на бившия външен министър, но се оказа, че няма кворум, тъй като в гласуването участваха само 53-ма депутати.

Съпартиецът на Вигенин Георги Божинов упрекна управляващите, че се подиграват с интелекта на депутатите и нарочно са проточили дебатите по промените в закона, за да не може да се стигне до точката на БСП. Димитър Главчев (ГЕРБ) му отвърна с ироничното предложение депутатите от БСП да не задават въпроси по време на блиц-контрола, за да остане време за дебатиране по тяхното решение.

Социалистите не се съобразиха с предложението на Главчев, но въпреки това все пак малко преди края на заседанието в 14.00 ч. процеудрата по блиц-контрола бе изчерпана. Тогава Вигенин предложи да се удължи заседанието до приемането на точка и поиска проверка на кворума. Оказа се обаче, че в залата има само 65 депутати и поради тази причина Главчев в крайна сметка закри заседанието.

Ключови думи

Коментари

майтап да става

Внучките на партията-столетница БКП:ГЕРБ и БСП в приятелска,хибридна война заради Русия.Цирка ще е пълен,когато дотърчат и льохманите от Атака.

Avatar

Рожбите на БКП - БСП, ДСБ, Атака, АБВ, "Движение 21", ДПС + 0ще стотина по-незначителни. Единствено ГЕРБ не е продукт на БКП и това е очевидно от подкрепата на две немски фондации и целият европейски, американски и израелски елит.

ща изплюща

Ха!Ха!Ха!Свали си гербавите капаци,бунак!Борисов,Цветанов,Цачева,Л.Павлова...не са ли комунистическа паплач,злетак?Двете немски фондации,целият европейски, американски и израелски елит подкрепят техните комунисти в БГ,защото с руските не става!Разбра ли,мучо?

hi hi

Герб не е продукт на БКП само дето председателят Му още не си е върнал партийният билет!!!Моля Aватар не си криви душата! Всъщност Аватара няма душа командва го друг. Ма всички са гледали филма,кво да обяснявам.

Мда, голем майтап

ДСБ са опозиция на ГЕРБ. Хибридно подпират БСП

Ни думай ва!

Импала

Траншовете от Панама към Позитано си вървят

Avatar

Нали с тях построиха лабАраторията на др. Костов, а Цветлин Овчев лично присъствУва на откриването...

През бойковото сито в съотношение 1 към 10!Все пак гербавите са по-якички в момента!

hi hi

По исключение подкрепям Герб! НАЛИ НЕ ДЕЙСТВАЛИ САНКЦИИТЕ БЕ МУРЗИЛКИ?МАЛКО СА И ОЩЕ ТРЯБВА ДА ИМА...

учи се на правопис! Пише се иЗключение! Иначе не разбрах за какво подкрепяш ГЕРБ, ама карай! Важно е урокът по български да е успешен!

ОТАН

ГЕРБ се излагат с това малодушно бягане (по тъч-линията) от проблема. По-добре да обсъдят предложението на путинистите и да го отхвърлят с гласуването в пленарна зала. Ама за тая работа трябват топки, а ББ няма такива - много го е страх от кремълското джудже.

Ех, целувката на Путин има цена!

Petyo9

Изпаднала в крайна идеологическа безпомощност, нищета и безсилие, обзета от тотална политическа глухота и слепота, БСП е обречена. Може би тези напъни са предсмъртните конвулсии на столетницата. А може и да са последната спасителна сламка за спечелването на малко путински пари. Лидерите на БСП, тези които обитават Позитано 20, въобще не ги е еня нито за България, нито за умиращият им електорат. Та са там заради гювеча. Да лапат от където и да е, от който и да е. Бездната която сами изкопаха между себе си и собствените си избиратели е бездънна. Сега тези курвенски хватки за привличане на вниманието с нищо няма да им помогнат.

Но,ГЕРБ,ще ги замести достойно!Леко в лево и после направо към светлите бъднини!

плачков

Абе седя и се чудя . На колегата аватар се Костовия му е в устата. Мавъра е дърт вече хапни на на някой по млад х.я егати смукача

Той е геронтофил!Не му се сърди!

Сия

Според Вигенин парламентът ще се самоуважава, ако уважава чужд парламент. Като в стария виц: "Уважаеми съдии,подсъдимият ме уважи два пъти".

баба Сийка

Караш ме да се изчервявам,мари!

Avatar

Petyo9 4/6/2016, 4:02:18 PM - "Изпаднала в крайна идеологическа безпомощност, ...БСП е обречена" *** Ам на ДСБ-то де му е "идеологическата мощ"? Из фустите на Пърданча нейде замотана? БСП пак го докарват над 10%, ама вие от малкото БКП сте за никъде - 1% вече е непостижим за вазе, което не ви пречи да квичите по цял ден из форумите и да давате акъли на по-умните от вас. Най-големите отрепки - пърданчувите сектанти. Мъка!

Дъ ге

И кЪк ся спря на тойзи 1%,сквернословецо?!Комунистическите,социологически воденици ли наляха брашънце в пробитите ти "сиви" чувалЕ?!Брашняна,гербъва торба си,байо Стоене,и такОв ще те запомнят,гнездящите край Свищова щръкове!Песни за тебЯ ще КРЯКАТ,свищовскитЯ жабоци,а овците отсаме Дунава,ще блеят и страдат по твоите чобански геги и кавали!Сал",манговците,(твойте братя!),ще надуят зурлите и маанетата им ще накарат,псетата да завият по...глАватарски!Всуе се напрягаш да дращиш тъдява,керата!Фърлай калема и сs отдай на размисъл,песоглавецо!Не изпадай в нравствена долнина,гербав пилигриме!

Николов

Аватарко,братко, и вие негови братовчеди по долу- не бързайте да плачете на чужд гроб. БСП е била и ще бъде партията на обикновените ,отрудени хора,партията, която рано или късно отново ще застане начело на борбата за по-голяма социална справедливост, за преодоляването на въпиющата бедност, несигурност и беззащитност на хората на труда. И това не са празни клишета от времето на Маркс, това е новата реалност на времето, в което живеем . И това време идва, защото такива политически тарикати,като сегашните управници бавно и постепенно ще бъдат изринати от хората и за тях ще си спомняме с удивление и почуда ,че сме имали търпението да ги преживеем.

загрижен

Николов,ти...другар ли си,бре?!

Petyo9

Грешиш, определено грешиш, колега Николов. БСП няма да е. Тя е обречена. Тя даже вече не е и лява партия (плоският данък - найс, а?). Лидерите и милионери, а електоратът - изтерзан, оскотял и загиващ. Лявото пространство е на практика свободно. На всяка демократична държава е нужна лява партия, на България - също. Но това не е БСП. Коя ще е - бъдещето ще покаже.

анонимен

Щом комунягите се обръщат към Аватар с ,,братко,, всичко си отива на мястото.

Николов, дори най-простите проумяха, че не съществува обществен строй, при който да вириш бутове по цял ден и да живееш добре. Те и вуците го знаят и нощем излазят на лов, а овците по цял ден пасат, завалийките, по поляни и ливади, че инак - глад. Тоя, дето ти носи манджата у копанята мисли да те направи на пРАжоли - ако не вЕрваш, питай Хензел и Гретел. Ама и от дЯца сте си били прости, та нищо не сте разумели ни от приказки, ни от притчи. Хак да ви е...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.