Бурни аплодисменти посрещнаха триумвирата на ДПС - съпредседателите Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак на днешната Седма национална конференция на младежкото ДПС. 

"Подготвени ли сте за властта", попита в речта си председателя на МДПС Илхан Кючюк като се обърна към младежкия актив. 

Кючук припомни думи на почетния председател Доган, че най-трудното идва, когато настъпи моментът да се упражнява власт. ”Тогава всички очакват да сте подготвени, а вие подготвени ли сте?”, поиска да разбере той.

За последните три години партията е намерила нови съмишленици в 32 общини и са проведени близо 400 срещи в страната и чужбина. "Заедно осъзнахме, че единствената легитимна власт е тази, която се избира”, отчете още Кючюк пред конференцията.

За младежкото ДПС най-подхождала марката ”Най-подготвената младежка организация в България и Европа”, смята лидерът на младежите.

Рейте се, млади соколчета

Ето, малките соколчета, които се родихте след 1991 година, сега сте на 25 години и мощно се реете в небесата на Република България. С което, повярвайте ми, много съм развълнуван.

Така започна изказването си ветеранът Юнал Лютфи, който поднесе поздравленията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган пред младежкия актив, припомняйки, че при учредяването на партията Доган е бил на 35 години, а той самият на 45 години.

”България се тресеше от борбата между комунизъм и антикомунизъм. Тогава г-н Доган каза: колеги, трябва да основем младежка организация, която не само да бъде резерв и да попълва редиците на ДПС, а ще дойде ден, когато младежкото ДПС ще бъде достатъчно подготвено. Той знаеше, че вие не само ще ни попълвате с идеи, но вие ще станете автономна организация. Този ден дойде, уважаеми колеги”, премина от спомена към настоящето Юнал Лютфи, цитиран от news.bg.

Цитирайки отново мисли на Доган, Лютфи поучи младежите: ”Бъдете настоятелни, искайте, развивайте се, ако някой ви изгони през вратата, вие влезте.”

”Пробивайте, намирайте места, настоявайте пред новото ръководство, което ще изберем на 24 април на 9-та национална конференция”, допълни той.

 

Европа се е провалила в интеграцията на малцинствата, стана ясно още от споделеното от Лютфи. ”Ние от ДПС обаче знаем, че интеграция и толерантност не са кухи думи изпразнени от съдържание. Мултикултурализмът е бъдещето на света. Всички трябва да живеем заедно”, добави той.

Хасан Азис: Доверете се на колективното тяло, а не на нови опаковки

Кметът на Кърджали Хасан Азис се включи с важни указания как да се различава оригинала от ментето в политиката, вероятно имайки предвид партията на Лютви Местан ДОСТ. "Колективното тяло никога не греши", допълни той съветите си към "младите соколчета".

”На родния ни политически бит пазар има прекалено голямо предлагане на родни идейни стоки от всякакъв произход. Последните събития подсказват, че предлагането ще се увеличава още. По дефиниция за младежката неопитност може да се допусне, че ще бъде трудно за отсяване качествените от некачествените стоки. Все пак някои от тях ще бъдат с нови опаковки и целофани, но с употребявано съдържание. Необходимо е правилно да се различават оригиналните от фалшивите стоки, затова е необходимо да се доверим на опита и разума на колективното тяло – то никога не греши”, заяви Азис.