Председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви от парламентарната трибуна, че не се притеснява да води съдебна битка с независимя депутат Георги Кадиев. Цачева направи лично обяснение по повод обвиненията на Кадиев, че арестуваният шеф на ДАИ Цветелин Цветанов е нейна номинация.

КАДИЕВ: ЦАЧЕВА Е НОМИНИРАЛА АРЕСТУВАНИЯ ШЕФ НА ДАИ

В подкрепа на твърдението си Кадиев заяви, че Цветанов допреди дни е бил нещатен сътрудник на депутата от ГЕРБ Владислав Николов, който е от Плевен. След ареста му обаче Цветанов е изчезнал от регистъра на парламента.

"Всеки народен предствител, както и парламентарните групи, имат право да излъчат свои нещатни сътрудници. Те се записват в регистър. Към тази процедура нито предедателят, нито зам.-председателите имат отношение", каза Цачева.

Тя потвърди, че наистина Цветанов е бил сътрудник на Николов, но депутатът вчера е поискал той да бъде заличен от регистъра.

"Но от тук да правите препратки и внушения, в рамките на повече от 24 часа. които излизат от нормалния тон на взаимоотношения между народни представители... Мисля, че е време да сложите край на тези внушения. Аз съм изправена пред вас, пред Народното събрание, пред българските граждани и ако вие желаете по ваша инициатива, както го правите до момента или по моя, няма лошо да се видим в съда", заяви Цачева.

Преди месец Кадиев вече подаде жалба срещу Цачева в Административния съд в София. Повод за жалбата бе това, че Цачева го изгони от пленарно заседание. Според Кадиев по този начин тя е нарушила конституционното му прво на изразяване на мнение.