Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Кризата в Украйна не може да се реши с военни действия, а само по пътя на дипломацията. Това заявява Ангела Меркел за днешното издание на в. “Вестфаленпост”.

“В националния диалог трябва да участват всички представители на регионите и на украинското общество, които се обяват срещу насилието”, заявява германският канцлер. В тази тежка фаза самата тя била готова да е в постоянна връзка с руския президент Владимир Путин.

Същевременно Меркел плаши с нови, по-сурови санкции, ако “Русия не се застъпи за така нужното стабилизиране на положението в Украйна”. Ако икономическите санкции станели неизбежни, руският бизнес трябвало да поряви разбиране.
Вчера ЕС разшири списъка за забрана за влизане в страни от съюза на политици и бизнесмени, близки до Путин, замрази и банковите им сметки.

В опит да се овладее обстановката в Украйна германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер отлетя тази заран за Киев. Предвидена е среща с временния премиер Арсений Яценюк. След това дипломат номер 1 на ФРГ ще продължи за Одеса, където проруски сили настояват за отцепване от Украйна. Размириците от началото на май в Одеса отнеха десетки човешки живота.

“Желанието ми е да хвърля мостове между противостоящите си страни”, обяви Щайнмайер преди полета си за Киев.

По настояване на Германия утре под егидата на ОССЕ се открива кръгла маса в Киев. Модератор на диалога ще е германският висш дипломат и експосланик на ФРГ във Вашингтон Волфганг Ишингер. Засега идеята се подкрепя и от Кремъл. Това е единственият начин противостоящите си страни да изложат позициите си и да се намери мирен изход от кризата, е позицията на официален Берлин.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.