В жилището на Петър Коджейков от столичния квартал "Стрелбище", който вчера беше обезвреден от спецотряд на полицията, е намерено второ незаконно притежавано оръжие, но той не го е използвал. Това съобщи пред Нова тв главният секретар на МВР Георги Костов.

69-ГОДИШЕН БИВШ ПОЛИЦАЙ ДЪРЖА В ШАХ МВР ЦЯЛО ДЕНОНОЩИЕ

От полицията не могат да кажат каква марка и калибър е оръжието, с което Коджейков вчера стреля, както и по какъв начин е придобито. "Това е много старо оръжие", казва Георги Костов.

"Разбираме обществения интерес, но още е много рано да говорим за степента на вменяемост на лицето", казва главният секретар на МВР.

В момента Коджейков е настанен в болница и все още не може да се каже дали страда от някакво психическо заболяване, защото поради силната си емоционална превъзбуда не е бил в състояние да дава обяснения. Според Георги Костов той наскоро е прекарал инсулт, но след това е показвал признаци на възстановяване.

При обезвреждането му вчера той е произвел изстрели към екипа на СОБТ, като два от тях са били насобени към жизнено важни органи и са били спрени от противокуршумен щит, казва главният секретар на МВР.