Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Русия Владимир Путин е информирал в телефонен разговор генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова за освобождаването на древния град Палмира от ръцете на джихадистите от „Даеш“. Разговорът е бил по инициатива на руската страна, съобщи тази вечер пресслужбата на Кремъл.

Владимир Путин е съобщил за успешното завършване на операцията на сирийската армия и руските военновъздушни сили по освобождаването на „съкровищницата на световната култура – град Палмира“, се казва в съобщението.

"Отбелязано бе, че Министерството на отбраната на Руската федерация ще окаже максимално съдействие на сирийската страна за разминиране на територията на града. Изразена бе надежда, че въпреки варварското разграбване от терористите от ИДИЛ, с обединените усилия на междунродната общност ни се удаде да възстановим това безценно достояние на човечеството“, се казва в съобщението на Кремъл.

Пресслужбата на руския президент допълва, че Ирина Бокова е подчертала, че освобождението на Палмира е от огромно значение за световната култура. Тя е казала, че ЮНЕСКО започва да работи по варианти за запазване и реставрация на останалите исторически паметници в древния град и че ще разчита на тясно взаимодействие с руския Ермитаж.

ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ СИЛИ В СИРИЯ ОВЛАДЯХА ПАЛМИРА

В петък вечерта източници от сирийската армия на Башар Асад обявиха, че са възвърнали контрола над Палмира. Древният град бе превзет от джихадистите през месец май 2015 година.

РУСИЯ ЗАПОЧВА ДА СЕ ИЗТЕГЛЯ ОТ СИРИЯ

На 14 март вечерта президентът на Русия Владимир Путин обяви, че започва да се изтегля от Сирия. От тогава договореното примирие с участието на САЩ, Русия, Башар Асад и умерената опозиция, в основни линии се спазва.  

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Имам ужасното чувство, че това заглавие е избрано заради "у-у-у-у" русофобско/антибоковския ефект към двамата споменати в него. Аз обаче смятам, че това е добра новина. Доколкото може да бъде добра новина, че от Палмира е останало съвсем малко, предполагам. И тъй като за мен е нещо като лична мисия, искам да напомня името на достойния мъж, когото извергите от Даеш обесиха на 82 години, и който през по-голямата част от кариерата си се беше грижил за безценните културни паметници там: Халид ал-Асаад. Вечна му памет.

Специалистът по PR си е специалист, та дрънка. Постигнала си троен ефект.1. осъждане на всичко, което взима на подбив руската грандомания; 2. осъждане на всеки, който говори срещу Бокова; 3. демонстрация на уважение към археолога и цивилизатор Халид ал-Асаад. Щях да повярвам в искреността, ако беше осъдила изказването на проф. Константинов за различните биологични видове. Защото Халид ал-Ассад е мюсулманин, а не е от биологичния вид истинный ариец като професора и аплодиращите го. Всред които беше и ти..

рендето

Днес стана ясно че зад Бокова стой и Израел. Смятайте я за избрана.

Уискито

Тази снимка не говори. Тя крещи за това как победителите в студената война се оставят да ги правят на глупаци. Едно хуйло и една щерка на садист открито и нагло се подиграват със света.

Ванга

Брат и Сестра катили

Ами

Тя е шеф на ЮНЕСКО ..., а руските сили избиха от въздуха близо 6000 джихадисти. Ако беше Обама ,пак трябваше да докладва на Шефа на ЮНЕСКО. На наякой вече има текат лигите ....за поредната плюнка срещу нещо .МАФИОТСКО милиционерски мурафети :)

SRQBoyboy

Избили са дедо ти. Избиха най-много 3000 дхихадоисти и още толкова цивилни сирийци.

Ясен

На народите , които им е къса паметта преходът им е дълъг.

дебелян пеевский

Ако имате още съмнения за кого работят 'десните' в България, напомням: убийцата и дъщеря на убиец вдясно от Путин е издигната като кандидат на България за генсек на ООН от Даниел Митов - костокок и реформатор и неговият малък началник, Бойко Борисов. Подкрепя се от редица видни седерасти - Монката Паси, най-големият български 'атлантик' и прочая сволоч. Нито един десен, вкл. Раданът на Русофобията и Иванът на Костов не са казали една дума против кандидатурата.

Хак им е!

Очакваше се руснаците да я дискредитират. Хак им е нашите загубеняци. Да заложиш на умрял кон от партийна вярност!

Ермитажа?

.. в каква точно роля ще участва?

Пандизчия

Да ограбва. Айдуци.

Gogo

Палмира е космополитен паметник от древността на свободния човешки дух и предприемчивост. Сега даже иронично може да се каже, че Палмира олицетворява мултикултуризма.Надживял е много превратности в историята, включително и жестокото нашествие на римляните.Дойде ред и руснаци да го освободят, което в световната бъркотия е похвална новина. Като гледам снимката на др.Бокова, закичена с георгиевска лентичка се сещам, че преди две години беше по- малко загрижена за разсипването на Украйна, отколкото сега за Палмира. Може би, ако я курдисат в ООН ще промени приоритетите.

Ебнаха ви мутри-културизма много добре в Палмира. А като я КУРдисат в ООН, ще ти го забие КОРав до топките. Нейните, щото ти немаш.

Иван Лаборанта

Щом е десен костокок, значи е фен на Бокова и за 'лустрация на комунистите'. Пък после 'опозиция в управлението' било 'шизофренично'. Нищо шизофренично няма, нагласяме се според обстановката, пролетарски опортюнизъм.

КГБ

Хуйло е велик !!!

socialen

Браво на Путин и Русия! Направиха най-доброто от причинения от САЩ и техните, най-вече, източноевропейски васали, като нас българиое, хаос в Арабския Свят.

kgb

Хуйло е велик !!!

Зло джудже

И Хуйло всъщност какво направи? Има ли още ИДИЛ? Има. И защо беше тази пушилка? За да лашне сирииците към Европа. А буля Боковица, колкото и да се пъне -няма да я изберат.

Писна ми от талибани

Костоглави и комплексирани Иво Инджевци и други кадри на ДС не спряха да ругаяат Бокова.Когато е до френския президент ордена на почетния Легион може, когато е до Обама може, до Бан КиМун може и т.н.А когато е до Путин е комунистка.Шефа на организацията, която оглавява не може да си позволи предпочитания и това всеки дипломат ще ви го каже.Палмира като град съкровищница е под закрилата на тази организация и е нормално да се благодари.Изглеждаме нелепи селяндури с тези примитивни коментари в очите на целия свят.Спрете се ако сте българи

Ели Коцева

Българските партизани не спряха да слизат от гората.Сетиха се 27 години по късно да се правят на герои като ругаят най- успелия българин в йерархията на ООН. Смешни сте

Уотсън

Извинете кой е верния ход на Бокова? Ако не беше го направила щеше да се окаже , че подкрепя ДАЕШ, а като го направи, че е човек на Путин.Как точно да си гледа работата като генерален директор на наи-голямата агенция в ООН?

Уотсън, повикай на помощ Шерлок Холмс. Сам няма да се справиш! И той ще ти разясни, че тук Бокова играе второстепенна роля, в която не се предвиждат реплики. Главният герой в пиеската трябва да е Путин. А на зрителите трябва да се обясни, че благодарение на Русия е спасено част от културното наследство в Палмира. А не, че Путин си е защитил (нормално) военната си база в Латакия. Някой да си спомня шумотевица за частичното спасяване на статуи на Буда в Афганистан? Всичко на този наш объркан свят е игра с умовете и емоциите на хората. Сега го наричат PR. А Ботев го е нарекъл "лъжа и робство"!

SRQBoyboy

Палмира е свободна, след като рснаците я разгамбиха от бомбардировки. Стига с тази Бокова, тя няма никога да влезе в ООН като шеф.

РУСИЯ - Такава държава няма и не е имало

Лавров жалуется Путину: - Владимир Владимирович, мне в Болгарии кричали “Путин хуйло!” - Больше не езди туда, где нас хорошо знают.

Владимир Владимирович

А защо примерно не вземете да пуснете онова срамно видео от пресконференцията на американското лайнененце от държавния департамент по темата? Е така да видят местните даниелмитовци и раданкънчовци как го правят на салата хора, които могат да се нарекат журналисти ... за разлика от вас. иванбедорвци-сашо-11 и сие. Неземни боклуци сте.

socialen

Добре, че е Путин, да освободи Сирия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.