Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова допусна драматичен обрат на старта на силния турнир от сериите „Мастърс 1000” в Рим. Пловдивчанката отстъпи с 2-1 сета (6:1, 1:6, 4:6) пред преминалата квалификации Петра Цетковска.

За съжаление най-добрата ни тенисистка не успя да счупи каръка в италианската столица и за шести пореден път отпадна още на старта на надпреварата.

Както личи и от резултата днешният двубой започна ударно за нашето момиче и Цвети отпусна само един гейм на чехкинята. Втората част също започна вихрено за Пиронкова, която демонстрира страхотно движение по корта и успя да поведе с пробив аванс. И сякаш всичко приключи до тук. Играта на българката рухна, което доведе до загубата на шест поредни гейма и равенство в сетовете.

Третият решителен сет предложи далеч по - равностоен тенис. За съжаление Цвети не съумя да се възползва от спадовете в играта на Цетковска. Чехкинята на свой ред реализира шансовете си за пробив и след 2 часа игра се поздрави с крайната победа.

Следващият турнир, на който Цвети Пиронкова е заявила участие, е този в Страсбург, където засега е осма поставена.