Премиерът Бойко Борисов не знае Делян Пеевски някога да е стоял зад "Булгартабак". 

"Не знам някога да е стоял" - така Борисов отговори на журналистически въпрос продължава ли депутатът от ДПС да стои зад "Булгартабак". Преди дни Пеевски обяви, че е продал 5-% си дял в цигарената фабрика. Купувач се оказа създадена в Дубай офшорна компания, която през 2014 г. бе посочена като собственик на лихтенщайнска офшорка, която купи 80% от "Булгартабак холдинг". 

Вчера синдикатите настояха премиерът да им каже кой е реалният собственик на дружеството и да ги срещни с него.

Други два профсъюза организираха в сряда протести на производители, които изразиха благодарност към премиера и земеделския министър за подкрепата и за бранша и изкупуването на тютюна. И издигнаха плакати срещу лидера на ДСБ Радан Кънев, който, според тях, ликвидирал предприятието с исканията за разследване на твърденията за контрабандни канали на "Булгарбатак".

"Аз не мога да коментирам нещо, което не знам". "Знам само, че преди няколко години платихме няколко милиона на Сити банк, за да направи всички процедури по възможно най-прозрачен и признат в света начин, и знам, че над 200 млн. лв. получи държавата за 4 фабрики", добави Борисов.

На журналистическа забележка, че така на улицата остават 400 души (заради съкращенията в "София БТ"), премиерът заяви: "Когато непрекъснато нещо публично се атакува, то накрая си отиват хора."

На въпрос "т. е. медиите са виновни", той отговори: "Не съм казвал такова нещо. "

При съобщението за предстоящите съкращения заради спирането на производството за Близкия изток "Булгартабак" посочи като причина "негативната медийна кампания", която се водела срещу компанията в България.

Акциите на холдинга днес паднаха с 14%.