Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

НИЯ КАРАДЖОВА

Два кампуса ще бъдат изградени на територията на Студентски град, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на среща със студентските съвети.

Идеята за тях е заложена в подробния устройствен план на Студентски град и вече успешно забравена, но сега общината ще се постарае да изгради поне един от тях пилотно.

Планът залага на общо 11 кампуса, които трябва да бъдат оградени, със забрана за допълнително застрояване, с велоалеи, паркоместа, градинки и пейки. За девет от тези територии обаче има подадени жалби от собственици на терени, които попадат там. Затова пък са останали две места, за които няма жалби – в района около УНСС и в частта около Техническия и Минно-геоложкия университети, където са блоковете с номера 1, 2, 3 и 4. Кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев е амбициран именно това да бъде пилотният кампус.

На срещата студентите поискаха специално полицейско управление и кабинет за „Спешна помощ“ на територията на Студентски град. Те изнесоха статистика, че половината от лампите на квартала не светят, а останалите осветяват прекалено слабо. Фандъкова поясни, че част от тези лампи са по алеите към общежитията, за които отговорност носят ректорите и МОН. Тя обаче заяви, че съвсем скоро ще бъде осветен паркът в Студентски град. Преди шест години той бил осветен със соларни панели, които обаче са амортизирали. Сега щели да бъдат монтирани „конвенционални улични лампи“. Спешен кабинет в Студентски град също има, но в него няма екип на „Спешна помощ“. Дали такъв обаче ще бъде настанен в кабинета, е от компетенциите на столичната „Спешна помощ“ или здравното министерство, поясни Фандъкова. 

Ключови думи

Коментари

Йорданка напълно се е побъркала

Пешо

Сетила се Мара да се побара....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.