Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До дни внасям в Министерски съвет проект за покупка на нов многоцелеви изтребител. Започваме и незабавно поръчки за модернизацията и закупване на двигатели за МиГ- 29 и за тяхната логистична подкрепа. Това каза в Граф Игнатиево министърът на отбраната Николай Ненчев, който заедно с началник щаба на отбраната, бивши офицери и ветерани присъства на празника на на авиобазата по случай 65 години от основаването й.

Той уточни, че в момента държавата води разговори с три компании за закупуване на нови бойни самолети.

Договорът може да бъде подписан още тази година, а след две години България ще разполага с 8-9 изтребителя. За целта от бюджета за 2016 г. са заделени 80 милиона лева. До идването на новата техника страната ни ще използва ремонтираните самолети МиГ.

"Разглеждаме три варианта. Това са „Грипен” (Gripen), „Юрофайтър” (Eurofighter), разбира се и F-16. До дни проектът за нов многоцелеви изтребител ще бъде внесен в МС от една страна. От друга страна означава, че започваме незабавно поръчки за модернизацията, за закупуването на нови двигатели на МиГ-29, пълната им модернизация и логистична подкрепа", обясни Ненчев.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

"Последно" е като ги купим, дотогава си свиркаме.

B.Petkov

Нещо пак не сме далновидни! След година- две ще трябва да ги изхвърлиме и да купуваме отново МИГ-ове или СУ. Тия отрепки си мислят ,че ще ги търпиме вечно!

Много забавно :)

Аман...

Това е. Краварите ако корпорациите им позволяваха, щяха да продават F-ове и да купуват за да летят на МИГ-ове и СУ-та

военния заем в действие

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.