Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато община Пловдив и Министеството на културата продължават да си прехвърлят отговорността за събарянето на тютюневия склад на улица „Одрин“ № 8 в града, собственикът на сградата изпрати съобщение до медиите.

То е не е подписано от човек, а само с името на фирмата, и изпратено от адрес p[email protected].

Собственикът „Одрин 8“ повтаря позицията си, че сградата не е паметник на културата. Точно обратното обаче твърди Министерството на културата.

Работейки по реализацията на инвестицията ни, ние още от самото начало сме наясно, че сградата не е паметник на културата, но въпреки това създадохме през 2010 година проект, който да запази интересната в архитектурно отношение фасада. Той ясно показва намеренията ни и не е променян през всичките тези години. Не е представян в общината към момента на издаване на строителното разрешение. Важно е да уточним, че самото строително разрешение, което имаме, е до кота 0", се казва в писмото.

Предлагаме ви пълния текст на изпратеното писмо и придружаващите го снимки:

...

„ОДРИН 8“ ЕООД

14 "Gustav Vaygand" str.
4000 Plovdiv
Bulgaria

 

И Н Ф О Р М А Ц И Я  Д О  М Е Д И И Т Е

 

С оглед на изключително високия обществен интерес към инвестиционния проект на дружеството ни на ул. „Одрин“ 8, бихме искали да заявим категорично, че във всичките си действия досега сме се ръководили и ще продължим да се ръководим от закона, спазвайки разпоредбите му, в диалог с институциите и в името на това в град като Пловдив да се реализират добри проекти, които развиват бизнеса и създават работни места.

В същото време, ние разбираме чувствителността на пловдивчани към сгради с архитектурна и историческа стойност и по тази причина категорично заявяваме, че дружеството ни „Одрин“ 8 е инвеститор, който има отношение и опит към сгради-паметници на културата.

Показват го досегашни наши проекти.

Представяме ви визуализации на други наши проекти с тютюневи складове на улиците „Иван Вазов“ и „Екзарх Йосиф“. Бихме се радвали чрез вас те да достигнат до пловдивчани. Ние самите ще потърсим още по-активен диалог, за да покажем на какво ниво реализираме инвестиционните си намерения.

Ще посочим и още една наша инвестиция – красива къща, която няма как да не сте забелязали, защото тя се отличава като една от малкото реновирани сгради на улица „Иван Вазов“ – намира се на номер 42, където се помещава Телевизия „Европа“. Сградата е паметник на културата и попада в охранителната зона. Ние я реставрирахме по перфектен начин, съобразявайки се с архитектурата, независимо, че никой не изиска от нас съгласуване с НИНКН, като в задния двор на имота издигнахме нова сграда.

По същия начин – отговорно, подходихме и към сградата на „Одрин“ 8. Работейки по реализацията на инвестицията ни, ние още от самото начало сме наясно, че сградата не е паметник на културата, но въпреки това създадохме през 2010 година проект, който да запази интересната в архитектурно отношение фасада. Той ясно показва намеренията ни и не е променян през всичките тези години. Не е представян в общината към момента на издаване на строителното разрешение. Важно е да уточним, че самото строително разрешение, което имаме, е до кота 0.

Ще се радваме, ако чрез вас до обществеността стигне проекта, с който ние отчитаме, че става дума за сграда, която с едно или друго архитектурно решение – трябва да остави знак и бъде запазена. Самите ние ще го покажем публично пред пловдивчани.

Заявяваме категоричното си намерение да продължим активен диалог с институциите пред обществеността. Вярваме, че в името на това в Пловдив да се реализира още един успешен инвестиционен проект - трябва да се намери най-доброто решение.

В тази посока подкрепяме и усилията на Община Пловдив за изясняване на ситуацията и изискването на необходимите документи от Министерството на културата и НИНКН, тъй като сме убедени, че общинската администрация и главният архитект са предприемали действия единствено съобразно закона.

„Одрин“8 ЕООД

17 март 2016

Пловдив

Така би изглеждал друг тютюнев склад в близост до съборения - проект за културен и търговски център
Идеен проект за хотел "Хилтън" на мястото на тютюневия склад на улица "Одрин" 8
Идеен проект за хотел "Хилтън" на мястото на тютюневия склад на улица "Одрин" 8
Идеен проект за хотел "Хилтън" на мястото на тютюневия склад на улица "Одрин" 8
Извършен ремонт на сграда на ТВ Европа в същия квартал
Извършен ремонт на сграда на ТВ Европа в същия квартал

 

Ключови думи

Коментари

ааа

значи не ми било червен олигарх а ГЕРБАДЖИЙСКА мутра.......затова Иван Тотев прави такива гимнастики.

Червена гербаджийска мутра, ако трябва да сме точни, от самото начало ви се каза че такива неща без протекция отгоре просто не могат да се случат.

Всичките са отвратително грозни, но мутрата няма да го проумее. Четете Малки състезания от Димитър Паунов, където директорът Божков мечтае за гробищни ангели, по неговите представи връх на изискания вкус. И една нощ ги задига от гробището, за да си ги сложи пред вилата.

Няма какво да гледаме, присъди и конфискация чакаме :)

грозотия

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.