Дали ще го хареса "Пича" от "Големия Лебовски"? Коктейлът "Българска пролет" е с основна съставка ракия и на цвят го докарва почти като "Уайт рашън" който почти през цялото време пие героят на Джеф Бриджис. Но на вкус е съвсем различен.

С коктейла "Българска пролет", създаден от французина Филипо Балдан, България беше представена снощи в Дюселдорф като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, съобщават организаторите му.

Ето и неговата рецепта:

Съставки:

50 мл ракия.

20 мл лимонов сок.

Краставица.

2-3 стръка мащерка.

3-4 зърна бяло грозде без семки.

2 л. кафява захар.

1 разбит белтък (по желание).

За украсата - цветя, които могат да се ядат, 1 парче лимон, лента от краставица, стрък мащерка. 

Начин на приготвяне:

Поставете няколко парчета от нарязаната на кубчета краставица, гроздето и мащерката в шейкъра, добавете захарта и смесете всичко. Прибавете ракията, пресния лимонов сок и няколко кубчета лед. Разклатете, докато стената на шейкъра се охлади. Прецедете в чаша с лед. Украсете с резен лимон, лента краставица, стрък мащерка, грозде и ядливо цвете.

В 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles са заявили участие над 20 български производители. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави.