Дали ще го хареса "Пича" от "Големия Лебовски"? Коктейлът "Българска пролет" е с основна съставка ракия и на цвят го докарва почти като "Уайт рашън" който почти през цялото време пие героят на Джеф Бриджис. Но на вкус е съвсем различен.
С коктейла "Българска пролет", създаден от французина Филипо Балдан, България беше представена снощи в Дюселдорф като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, съобщават организаторите му.
Ето и неговата рецепта:
Съставки:
50 мл ракия.
20 мл лимонов сок.
Краставица.
2-3 стръка мащерка.
3-4 зърна бяло грозде без семки.
2 л. кафява захар.
1 разбит белтък (по желание).
За украсата - цветя, които могат да се ядат, 1 парче лимон, лента от краставица, стрък мащерка.
Начин на приготвяне:
Поставете няколко парчета от нарязаната на кубчета краставица, гроздето и мащерката в шейкъра, добавете захарта и смесете всичко. Прибавете ракията, пресния лимонов сок и няколко кубчета лед. Разклатете, докато стената на шейкъра се охлади. Прецедете в чаша с лед. Украсете с резен лимон, лента краставица, стрък мащерка, грозде и ядливо цвете.
В 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles са заявили участие над 20 български производители. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни