Григор Димитров отпадна във втория кръг на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс след загуба с 1:2 сета (4:6, 6:3, 5:7) от едно от най-обещаващите млади лица в мъжкия тур - Александър Зверев (Германия). Двубоят мина през обрати, но в третия сет българинът изпусна аванс от два гейма, като имаше шанс и да поведе с 3:0, но не успя да оползотвори четири брейкбола.

18-годишният тенисист показа солидни качества и затвърди мнението на специалистите, че е една от бъдещите звезди на аристократичния спорт. Агресивната игра и правилна тактика  му позволиха да разстрои играта на първата ни ракета и след здрава битка на нерви да се поздрави с крайната победа.   

Мачът започна отлично за Григор, който сервира убедително и спечел без проблеми откриващия гейм. Зверев отговори с агресивна игра и топовни начални удари. Играта бе равностойна до 2:2, когато последва нелогично слаб гейм за българина, загубен след непредизвикана грешка от бекхенд. Зверев поведе с пробив аванс, който се оказа решаващ за развоя на първия сет.

Във втората част сценарият се повтори, но главните действащи лица си размениха ролите. В петия гейм 18-годишният талант допусна спад, Григор се възползва, проби и си гарантира равенство в сетовете.

Решителният сет стартира по най-добрия възможен начин за топ тенисиста ни - пробив и изнервен до краен предел Зверев, който след последната точка не се стърпя и счупи ракетата си в земята. Димитров затвърди преднината си и изходът на сета изглеждаше предвидим, но в шестия гейм германецът стигна до рибрейк и се върна в резултата.

Последва размяна на силни сервис геймове и резултат 6:5 в полза на Александър Зверев. Вместо да вкара нещата в тайбрек, Димитров допусна непредизвикани грешки, а късметът кацна на рамото на тийнейджъра и след намеса на мрежата и повече от 2 часа игра той вдигна победоносно ръце.