Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След близо седмица прехвърляне на отговорност между институциите заради започналото събаряне на тютюневия склад на ул. "Одрин" в Пловдив, Министерството на културата направи неизвестните с едно по-малко:

Знаела ли е община Пловдив, че сградата е паметник на културата?

Първоночалната реакция на кмета Иван Тотев бе, че в общината няма информация сградата да е паметник на културата. Министерството обаче публикува документ, който твърди точно обратното. (вижте писмото в края на текста

КАКВО (НЕ) ОСТАНА ОТ ТЮТЮНЕВИЯ СКЛАД В ПЛОВДИВ (СНИМКИ)

"В общините следва да се съхраняват документите за обявените и декларирани паметници на културата. Припомняме, че на 6 януари 2014 година Министерството на културата е уведомило община Пловдив, че тютюневият склад на ул.”Одрин” № 8 , на чието място е предвидено да се изгражда хотел, притежава статут на културна ценност и се намира в защитена територия и всички проектни намеси подлежат на съгласуване по реда на Закона за културното наследство", съобщи министерството. 

ВЕЖДИ РАШИДОВ: СКЛАДЪТ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕН

Случаят със събарянето на тютюневия склад в Пловдив се превърна в най-обсъжданата тема в част от медиите и в социалните мрежи. Граждани на Пловдив организираха жива верига, за да не допуснат продължаване на събарянето. 

Междувременно по същата схема започна събаряне на стар тютюнев склад и в Харманли. 

ЕПИЗОД 2: БАГЕРИ СРЕЩУ ПАМЕТНИК И В ХАРМАНЛИ

През изтеклата седмица сред най-четените текстове в Клуб Z бяха коментари по темата:

ЗАГОВОРЪТ НА АНЦУГ-ИЛЮМИНАТИТЕ

КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМА ДА ОСТАВЯТ, АКО НЕ СЕ ДЪРЖИМ КАТО ОБЩЕСТВО

И ПАРИ, И ПРИРОДА, И ИСТОРИЯ... КАК ОТНОВО СТИГАМЕ ДО #КОЙ? 

 

Ключови думи

Коментари

65

"Който лъже, той и краде." Така викаше баба ми. И отива в затвора, бих добавил.

домко

Оставка !!!!!!!!!!!!!

xcv

Пловдив - европейска културна столица! Все пак това е единственият град, в който можеш да празнуваш рожден ден в античен театър!

н

гост

Глупости на търкалета! Законът за културните ценности е от 2009 г. (от 7 години!) и там ясно е разписано - статут на паметник се придобива със ЗАПОВЕД на министъра (което е инд. административен акт и може да се обжалва по реда на ГПК). А не с някакъв си Протокол, който е на вниманието на арменския поп. Колко пъти по 7 г. им трябват на тия мушмороци от НИКН да започнат да спазват закона? И докога министърът ще покрива безобразията им (добре заплатени, според Божидар Димитров)?

Писмото нито е "ЗАПОВЕД на министъра", нито е "някакъв си Протокол"

Пловдив

Съд за наглеца Тотев

Гербав? Гербав. Какво повече трябва да знаете? Гербавите са като талибаните, само дето го правят не за мухамед, а за пари.

някой си

Избран за кмет ама кой признава избори Прошляка е господин никой

Паметник...???

Като е паметник, къде е касата и тълпи майни да купуват билетчета. По-добре някой да прави бизнес, да плаща данъци и българите да бачкат...стига са рИвали, ами да се наемат за персонал и строители в бъдещия проект. ДА ЖИВЕЕ ИНИЦИАТИВАТА И ХОРАТА КОИТО УСПЯВАТ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС СРЕД ТОЛКОВА МНОГО ИЗКУКУРИГАЛИ БЪЛГАРИ !!!

Костов

Е много си тъп честно ...

Радев

Тоя лъжлив боклук Тотев пак се осра.

mardafi

Убийте му децата - според Светия Синод те ще живеят в един по-добър свят

Учила съм в този град.Обичам го.А не мога да си представя как нормален човек ще тръгне да гласува за мамин Тотю(така ли беше) Просто на всички трябва да стане ясно,че герберите са шайка мошеници и при това уникално прости.

пловдивчанин

Мамин Ваньо е точното. И верно, едно време майка му казваше на всеослушание из Изгрев..."Оф моят Ваньо, дал` ще избута/училището/ и изкласи че, ич` го не бива"....

socialen

Вие във Филибето от ГЕРП сте пълни неграмотници!

socialen

Точно така! Сривай всичко, прави на местото бунище и развивай бизнес, и инициатива като возиш на бунището боклуците от западна Европа, складирай там тежки метали... западняците ще те затрупат с милиарди само и само да им вземеш боклуците, барабар с радиоактивните отпадъци. Майната им на паметниците! Бизнесът и Инициативата са му майката на Мизерията!

Евтин популизъм са коментарите дотук. Кмета съвсем ясно показва, че министерството на културата не си е свършило работата и че няма постъпила информация в кметството дали и кога е определен за паметник тоя склад. Това писмо преведено казва нещо такова "Аз съм по-велик от теб и ти си тоя който трябва да ме слушаш. Това че не знаеш, че съм по-велик, не те извинява, нищо че е мое задължение да те уведомя предварително че съм по-велик, но не съм го направил."

вероятно

Целият цирк и настоящата олелията е вероятно търсен резултат. Сега Едни хора ще ги "задължат" да "възстановят" сградата.Официално и законно! И понеже значителна част вече е съборена, "възстановяването" ще си е поч`ти ново изграждане с всичките нови сградни инсталации, бетонни плочи и колони, най вероятно и модерно оборудване и асансьори. Срещу старата, но "възстановена" фасада, която чисто архитектурно си е чудесна и стилна, никой няма да има против и изгледа на модерен хотел в този стил няма да бърка никоя хотелска верига. Обратното, вътрешното укрепване на старата /дървена/ конструкция би било нерентабилно и няма да върши нужната работа. Сега обаче ще гледаме "законно възстановяване" и на практика изграждане според желанията на собствениците и то на нищожна цена от гледна точка на проектиране, разрешителни, съгласувания и прочие....И те така!

Вежди Рашидов и неговото ведомство да я възстановят ! Толкова ли не е ясно, че заради калпавата работа в Министерството на Културата се стигна до това събаряне. Рашидов си въобразява, че е Борисов номер 2 и може да задължава ей така устно, без да е проверил че точно той е виновния.

Николов

Тия в Харманли ,дето са съборили сградата на бившия тютюнев монопол, също са гербаджии. Там някой ще потърси ли сметка от кметицата?

ozzy

... "Досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината. Имаме и общински болници. При Петко Недев в "Св. Панталеймон" сме прибрали сума ти хора", се чува да казва Тотев."...

ozzy

... "Досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината. Имаме и общински болници. При Петко Недев в "Св. Панталеймон" сме прибрали сума ти хора", се чува да казва Тотев."..."аватарчо" тъпако, ние сме от ГЕРБ Пловдив нисклчело.

ozzy

..."„Няма съмнение, че това е моят глас. Но това какво е извадено, какъв е целият контекст, можем да си говорим много дълго време. Когато си в тесен кръг се чувстваш спокоен да говориш свободно", каза пред Нова тв кметът на Пловдив Иван Тотев по повод записите, от които става ясно, че "трябва да се удари областният управител" и за "назначенията на хора от ГЕРБ в общината" ...- ГЕРБаджийски боклуци.

ozzy

..."От записите става ясно още, че ГЕРБ започва на национално равнище подготовка за извънредни избори. Тотев разяснява, че “с благословията на централното ръководство” в Пловдив вече текат преговори с всички десни лидери, а целта е да се заложи на твърдия електорат, който имат бившият кмет Спас Гърневски и кръгът около сегашния председател на общинския съвет Илко Николов."...

ozzy

..."Преди две години чрез интернет бе разпространен друг скандален видеозапис, който демонстрира как в качеството си на активист на ГЕРБ Иван Тотев "обучава" партийни кадри на "печелене" на избори с купуване на ромски гласове, платени публикации и "злепоставяне на опонента". Ставаше дума за частичните местни избори през юли 2009 г. в район Източен в Пловдив. Иван Тотев, който дотогава е кмет на този район, и същевременно областен председател на ГЕРБ в Пловдив, става депутат в 41-ото Народно събрание. Именно в това си качество, той отправя "съветите". Месец по-късно Тотев стана областен управител на Пловдив, а след това спечели и кметските избори в Пловдив. Като кмет той отричаше да е правил подобни "инструкции" за печелене на избори и твърдеше, че записът е фалшифициран."...

..........

Тотев курво ....ще мълчиш ли още

Мнение

Широко разпространено е в пловдив, че Тотев не беше избран с честни избори.

Оставка!

Кметът ТРЯБВА да си подаде оставката. Нали е Гражданин за европейски развитие на България? Един гражданин за за европейски развитие на България трябва да постъпва като европейски гражданин, нели?

Avatar

Оставка! 3/12/2016, 8:52:56 PM - "Един гражданин за за европейски развитие на България трябва да постъпва като европейски гражданин, нели?" *** Той именно така и постъпва. Придържа се стриктно към закона. В закона изрично е указано как една сграда става "Паметник на културата" - със заповед, каквато към момента не е налице! Всичко останало са драсканици на неграмотници, каквито сте всичките костококи.

Хохохо

Корупция и некомпетентност - есенцията на ГЕРБ. Милиционерски смрадливи говна които ще бъдат изринати.

Хохохо

Всичките ви кметчета такива боклуци бе. Но аз съм ви казал - ще висите по кестените като мартенички. Ще спасим България - ще ви продадем на албанците да ви пласират органите на черния пазар. Само така можете да помогнете с нещо на тази държава. Отрепки.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.