“Здравословното състояние на президента Барак Обама (54 г.) продължава да е не само превъзходно, но по някои показатели дори е още по-добро в сравнение с резултатите от основния преглед, извършен през юни 2014 г.”

Това е заключението на личния лекар на Обама д-р Рони Джексън след обстойни изследвания на здравословното състояние на Обама, направени през целия февруари т. г. Всички резултати са качени на сайта на Белия дом с изричното съгласие на Барак Обама.

“Целта на изследванията беше да предоставим на обществеността актуалното здравословно състояние на президента Обама”, посочва писмено д-р Джексън.

При височина от 187 см теглото на ВИП-пациента е 79 кг, кръвното налягане 110:68, а телесната температура 98,8 градуса по Фаренхайт (36,55 градуса по Целзий).

Перфектни са и всички останали показатели при изследванията на зрението, слуха, стомашно-чревния тракт, скелета и мускулатурата.

Това се дължало основно на грижата на Обама за дравето си – редовно се подлагал на профилактични прегледи, хранел се здравословно, всеки ден спортувал, поставени са му и всички задължителни и препоръчителни ваксини.

Посочва се също, че Обама е загърбил тютюнопушенето и много рядко, само при поводи, си позволявал минимални количества алкохолни напитки.

Също така в редки случаи посягал към никотинови дъвки, но не и към цигари, камо ли към пури.