Мария Шарапова шокира спортния свят - рускинята обяви на извънредна пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна допинг проба. Часове преди появата на Маша пред медиите вървяха спекулации, че ще се откаже от тениса заради многобройните си контузии.

Онзи ден Шарапова отказа участие в силния турнир в Индиън Уелс, САЩ.

"Преди няколко дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба е положителна, започна рускинята. Не искам кариерата ми да приключи по този начин и се надявам да мога отново да играя някой ден. Със сигурност, когато реша да се откажа, няма да го направя тук - в центъра на Лос Анжелис, на този грозен килим. Аз трябва да поема отговорността, защото това е моето тяло. Важно е да имаш добър екип около себе си, но в края на краищата, всичко зависи само от теб."

Тя разкри, че е вземала лекарството "Мелдронад", а забранената съставка - "мелдониан". На 22 декември Шарапова е получила писмо от Световната антидопингова агенция (WADA) с обновените лекарства, които не могат да се използват. Но призна, че не е прочела списъка.

"Нямам представа какво ще се случи. Научих преди няколко дни и ще работя съвместно с ITF. Ще видим какво ще е наказанието ми."

Шарапова е приемала лекарството през 2006 г. - когато се е разболявала. 

Мария има 5 титли от Големия шлем, бивша №1 в света е.

Очаквайте подробности.