Спокоен е трафикът на входовете и изходите на София към този момент.

Това каза пред „Фокус” комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция” към СДВР.

„По-натоварено се очаква да стане след 14. 00 ч”, заяви той.

По думите му, вероятно 100 000 коли се очакват да се завърнат в София.

Междувременно от югоизточните и други части на страната започнаха да идват новини за задръствания.

Колони от автомобили са се образували на пътен възел Симитли, в посока Благоевград. Образувало се е задръстване и на тунел "Железница".

Колони от автомобили заради ТИР-ове и цистерни са се образували и в района на Кресненското дефиле. Към момента много леки автомобили с гръцка и македонска регистрация се движат по главен път Е–79 в посока ГКПП „Кулата - Промахон“. Ситуацията допълнително се усложнява от много рибари, които са паркирали покрай пътя.

Засилено е полицейското присъствие по главен път Е–79 в посока Благоевград – ГКПП „Кулата“ и път II–19 в отсечката при пътен възел – Симитли – Банско – Гоце Делчев.

От ОДМВР-Пловдив също предупредиха, че се очаква засилен трафик в следобедните часове заради пътуващи в последния почивен ден. Натоварването на трафика се очаква да започне към 15-16 ча. До момента ситуацията по пътищата в областта е спокойна и движението навсякъде се извършва с нормална интензивност. Проходимостта е нормална и придвижването се извършва без проблеми. 

От АПИ съобщиха, че е възстановено движението по път I-3 Русе-Плевен, в участъка между Гривица и Славяново. По-рано през деня там стана тежка катастрофа след челен сблъсък на два автомобила.

От Шумен предупредиха, че ще се проведе специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ (спиране по няколко коли наведнъж, б.р.). Тя е започнала от 29 февруари и продължава до днес включително, сочи справка на сайта на дирекцията. Днес контрол ще има в град Шумен на ул. „Софийско шосе” до кръстовище с ул. „Царевец” от 14:00 до 16:00 часа.