Режисьорът Куентин Тарантино оттегли съдебния си иск срещу компанията Gawker Media, която пусна в интернет сценария му за филма "Гнусната осморка", пише Los Angeles Times.

Според изданието Куентин е оттеглил иска по собствено желание и "без претенции за компенсация", но запазил правото си да подаде отново жалбата, ако продължават да го ядосват в бъдеще.

Неотдавна Тарантино заяви, че дава под съд принадлежащ на Gawker Media сайт, който публикувал откраднатия по неведоми пътища 146-страниченсценарий. Тогава той обяви обиден, че се отказва да снима филма, след като не може да има вяра даже на най-близките си хора, на които дал черновата да се запознаят с идеите му, а те продали сценария на сайт.

Впоследствие обаче режисьорът размисли и реши все пак да заснеме филма, даже организира публично четене на сценария в Лос Анджелис заедно с актьорите Самюел Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Тим Рот, Майкъл Мадсън и Брус Дърн. На четенето Тарантино заяви, че има намерение да промени напълно финала и да преработи някои от основните епизоди на "Гнусната осморка".

По мнение на критици, чели и чули сцени от бъдещия филм, сценарият е написан в стила, запазена марка на Куентин - с изобилие от псувни, убийства, кръв, побоища, престрелки и секс. За разлика от традиционните уестърни обаче действието не се развива из прерии и прашни градчета, а най-вече в ограниченото пространство на една стая. Заглавието "Гнусната осморка" пък очевидно препраща към образец в жанра като "Великолепната седморка" и към друг култов приключенски филм "Мръсната дузина". Препраща, но по Тарантиновски.