Депутатът от ГЕРБ Димитър Танев е разбрал от медиите за случая, при който синът му е задържан в Гоце Делчев заради чанта с 440 грама канабис. Това каза самият той пред Нова тв тази сутрин.

В понеделник стана ясно, че Крум Танев - син на народния представител от ГЕРБ Димитър Танев, е задържан в Гоце Делчев в събота при проверка на автомобил, в който е намерен наркотикът. Крум и негов приятел били задържани с полицейска мярка до 24 часа и били пуснати.

КОКОШКАР ПОЛУЧИ 6 ГОДИНИ ЗАТВОР И 40 000 ЛВ. ГЛОБА ЗА 2,8 ГРАМА МАРИХУАНА

"Това, което аз знам, е, че той е бил помолен от негов приятел да го придружи и са си направили разходка в Гърция с кола, взета от трето лице. След тава са отишли на гости на приятел в Гоце Делчев. На излизане от града вечерта са били спрени за проверка. В колата е имало много неща и са попаднали на чантичка или торбичка, в която е имало такова вещество", разказа депутатът.

Депутатският син и приятелят му нямат връзка с чантата, обясни Танев. "Когато са намерили чантата, в полицията са поискали да направят пръстови отпечатъци за това, че не са се докосвали до нея", изтъкна депутатът.

Синът на Танев и приятелят му са били задържани за няколко часа, направен е кръстосан разпит и са освободени.

"Доколкото разбрах, дознателят им е казал, че случайно са се натресли на такава ситуация", коментира депутатът.

Крум Танев е обяснил, че просто се е возил в колата и е нямал представа за канабиса. Той няма други регистрации в полицията, има частна фирма.