Народна партия Свобода и достойнство (НПСД) все още не е решила дали да подпише меморандума към коалиционното споразумение, съобщи в предаването "Още от деня" по БНТ нейният лидер Корман Исмаилов, който е и зам.-председател на Реформаторския блок (РБ).

"Ние участвахме в съставянето на съдържанието на този меморандум. Задълбочаването на реформите е изключително важно за всички, които са част от управляващото мнозинство", казва Исмаилов. Но той посочва, че за НПСД е било важно в процеса да бъдат включени всички, което не се е случило.

Докато ДБГ и СДС обявиха, че ще подпишат документа, ДСБ няма да стори това, а в БЗНС още не са решили.

РАДАН КЪНЕВ: МЕМОРАНДУМЪТ МЕЖДУ ГЕРБ И РБ Е ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ВЕРНОПОДАНИЧЕСТВО

"Мисля, че подписването само на една част от партиите на този меморандум задълбочава разделението в Реформаторския блок", казва Исмаилов.

"Предстои на заседание на ръководството и ние да вземем своето решение. Темите, които са заложени, са важни, но само това не е достатъчно, важно е в по-ускорен порядък нещата да се случват", казва лидерът на НПСД.

Исмаилов смята, че РБ трябва да излъчи обща кандидатура за президент.

"Проблемът е да се обединим за единна кандидатура за президент. Преговорите за това още не са стартирали, но това предстои да се случи в близките месеци", казва той.

Според Исмаилов Реформаторския блок "има възможност да излъчи обединителна, много добра и авторитетна кандидатура".

Но лидерът на НПСД не изключва и възможността РБ да води преговори с ГЕРБ за обща кандидатура.